ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

Στα επισυναπτόμενα αρχεία θα βρείτε τρία έγγραφα και μια παρουσίαση (power point) με τίτλο “Εύκολα Γερμανικά” σχετικά με την επιλογή της Δεύτερης Ξένης Γλώσσας στη Δ΄ Δημοτικού από τον Σχολικό Σύμβουλο Γερμανικής κ. Δημήτριο Τηλαβερίδη.

Επιλογή Ξένης Γλώσσας στη Δ΄ Δημοτικού →

Προς γονείς →

Προς μαθητές →

Εύκολα Γερμανικά .ppt →

deutsch.gr

ΓΑΛΛΙΚΑ

ΓΙΑΤΙ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΩΣ 2η ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ

Πολλοί γονείς και μαθητές προβληματίζονται για το ποια πρέπει να είναι η 2η ξένη γλώσσα, αφού, για τη μελλοντική εξέλιξη κάποιου η Αγγλική δεν αρκεί, επειδή ομιλείται πλέον από όλους!
  • Με βάση ποια κριτήρια προχωρά κανείς σε αυτήν την επιλογή;

  • Γιατί να επιλέξει κάποιος να μάθει ως 2η ξένη γλώσσα τη Γαλλική, αντί μιας άλλης γλώσσας;

Βέβαια, το ιδιαίτερο κίνητρο (κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό) παραμένει πάντα ο βασικός λόγος που καθορίζει την επιλογή της 2ης ξένης γλώσσας και γι αυτό μια μικρή έρευνα στο Internet επιτρέπει τη συγκέντρωση ποικίλλων πληροφοριών και επιχειρημάτων, παγκόσμια αναγνωρισμένων, για την επιλογή της Γαλλικής.

Τα στοιχεία που ακολουθούν βασίζονται σε δεδομένα που αναφέρονται σε έρευνες, φυλλάδια διεθνών οργανισμών (ΔΟΕ : Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ) και ντοκουμέντα εφημερίδων όπως η Ενημέρωση (PALSO), Le Monde (Γαλλία), Le Soir (Βέλγιο), Le Matin (Ελβετία), Times της Νέας Υόρκης, El Pais (Ισπανία), καθώς επίσης και σε αποτελέσματα πανεπιστημιακών ερευνών (York-Toronto, Καναδάς).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Με στοιχεία από pasykaga.gr και deutsch.gr