Νικολόπουλος: Να καταργηθούν τα γερμανικά από τα Σχολεία!

Την αντικατάσταση των γερμανικών ως δεύτερη ξένη γλώσσα στα δημοτικά σχολεία ζητά με ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος, ισχυριζόμενος ότι «ο γερμανικός λαός έχει συστηματικά βλάψει τη χώρα μας».

«Η γερμανική γλώσσα, κατά τα τελευταία 20 έτη, έχει παραλόγως προωθηθεί και στηριχθεί από το ελληνικό κράτος σε υπερβολικό βαθμό σε σχέση με άλλες, εξίσου αν όχι σημαντικότερες γλώσσες σε παγκόσμιο επίπεδο όπως η ισπανική, η ρωσική, η αραβική και η ιταλική» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ερώτησή του.

Παράλληλα, προσθέτει ότι «δεν πρέπει να παραπονούμαστε διαρκώς για τη γιγάντωση ενός μέλους κράτους της ΕΕ, όταν εμείς οι ίδιοι και χωρίς να μας επιβάλλεται, κάνουμε την επιλογή να στηρίζουμε τη διάδοση της γλώσσας, την κουλτούρας και των εθίμων λαών, οι οποίοι, σε γενικές γραμμές, αποδεδειγμένα έχουν συστηματικά βλάψει τη χώρα μας και έχουν αντιταχθεί σε νόμιμα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Νικολόπουλος ρωτά το ΥΠΠΑΙΔ αν προτίθεται «στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού, να αντικαταστήσει τη διδασκαλία των γερμανικών με τη διδασκαλία της ιταλικής ή ρώσικης ή ισπανικής ή αραβικής γλώσσας».