ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ DELF / DALF / SORBONNE

Αξιότιμοι Κύριοι,

Το σύστημα εγγραφής στις εξετάσεις, που διοργανώνονται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, έχει αλλάξει με στόχο την πλήρη αυτοματοποίηση και ταυτόχρονα απλούστευση του τρόπου εγγραφής. Έτσι, δεν θα χρειάζεται να αποστέλλετε πλέον κανένα έντυπο μέσω ταχυδρομείου ή οιασδήποτε άλλης υπηρεσίας ούτε βέβαια να μετακινείσθε στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Η διαδικασία είναι απλή και ευελπιστούμε ότι τόσο οι καθηγητές όσο και οι υποψήφιοι, οι οποίοι εξοικειώνονται όλο και περισσότερο με το Διαδίκτυο, θα συμπληρώσουν τις αιτήσεις στην ηλεκτρονική μας πλατφόρμα είτε αφορούν ατομικά δελτία είτε ομαδικές αιτήσεις σχολείων / κέντρων γλωσσών. Για κάθε ατομική ή ομαδική εγγραφή, θα λαμβάνετε ένα κωδικό πληρωμής.

Τον κωδικό αυτό θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσετε για να πραγματοποιήσετε την πληρωμή σας με οποιαδήποτε μέθοδο επιλέξετε, εξαιρουμένων των περιπτώσεων όπου η εξόφληση γίνεται ηλεκτρονικά από τον ιστότοπο του eservices.ifa.gr μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Για πληρωμή σε υποκατάστημα της Εθνικής Τραπέζης ο κωδικός θα σας ζητηθεί από τον υπάλληλο, ενώ αν δεν επιθυμείτε να μετακινηθείτε από το χώρο σας και έχετε πρόσβαση σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking), βεβαιωθείτε ότι συμπληρώσατε τον κωδικό αυτό στο πεδίο "Αιτιολογία για δικαιούχο". Σε αντίθετη περίπτωση, η πληρωμή θα απορριφθεί από την Εθνική Τράπεζα και θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία.

Τα έξοδα πληρωμής μέσω Τραπέζης καλύπτονται, γι’αυτή την εξεταστική, από το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Όσοι δεν πληρώσετε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα (οπότε η εγγραφή σας ολοκληρώνεται αυτόματα), θα αναμένετε ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την επικύρωση εγγραφής από την Υπηρεσία μας πάνω στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Οι υποψήφιοι που θα ήθελαν να πληρώσουν στο Γαλλικό Ινστιτούτο, έρχονται, με εκτυπωμένο από την ηλεκτρονική πλατφόρμα το έντυπο για πληρωμή, στο ταμείο του Γαλλικού Ινστιτούτου κατά την τρίτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Οι τηλεφωνικές γραμμές των Υπηρεσιών Εξετάσεων και Εγγραφών 210.33.98.661 – 210.33.98.667 - 210.33.98.658 – 210.33.98.635 – 210.33.98.333 – 210.33.98.721 – 210.33.98.643 είναι στη διάθεσή σας για πληροφορίες καθώς και η ηλεκτρονική μας διεύθυνση [email protected] . Την εβδομάδα που το ταμείο είναι ανοικτό (16-21 Φεβρουαρίου), θα

Institut français d’Athènes Sina 31 - 10680 Athènes - Grèce

tél.: +30 210 3398 600 / fax: +30 210 36 46 873 / [email protected] / www.ifa.gr

υπάρχει στη διάθεσή σας προσωπικό να βοηθήσει στην διεκπεραίωση της ηλεκτρονικής σας αίτησης.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Όπως και στο παρελθόν, σας εφιστούμε την προσοχή σας ώστε να αποφεύγετε λάθη σε επιλογή διπλώματος όπως SORBONNE αντί DELF ή PRIM αντί JUNIOR. Προς τούτο, η συμβουλή των καθηγητών σας είναι απαραίτητη.

Επίσης: Η καταχώρηση των στοιχείων των υποψηφίων γίνεται ακριβώς όπως αναγράφονται λατινικά στην ταυτότητα ή στο διαβατήριο των υποψηφίων. Σε περίπτωση λανθασμένης καταχώρησης, ο υποψήφιος θα λάβει δίπλωμα που δεν αντιστοιχεί στο όνομά του και η ευθύνη (καθώς και η οικονομική επιβάρυνση των 20€) θα βαρύνει εσάς.

Είναι βέβαιο ότι κάθε αρχή έχει τις δυσκολίες της, αλλά η κατάργηση αποστολής και εντύπων, θα σας διευκολύνει περισσότερο παρά θα σας δυσκολέψει.

Αναλυτικό έντυπο θα υπάρξει στην πλατφόρμα με δείγμα εγγραφής.

Εγγραφές 9-27 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Και ιδιαίτερες ευχαριστίες για την εμπιστοσύνη σας και τη στήριξη των διεθνούς εμβέλειας εξετάσεων που εκπροσωπούνται από το

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.