Με μηνύσεις από συμμετέχοντες και κατασχέσεις υλικού, ύστερα από εντολή εισαγγελέα σημαδεύτηκαν στα Γιάννινα οι εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού γλωσσομάθειας, τις οποίες οργάνωνε το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Στα Γιάννινα, λειτουργούσαν το Σάββατο εξεταστικά κέντρα, όπου οι ενδιαφερόμενοι εξετάζονται για την απόκτηση πιστοποιητικού γλωσσομάθειας.

Σε ένα από τα εξεταστικά κέντρα, ανέκυψαν σοβαρά προβλήματα με τη μετάδοση των θεμάτων της γαλλικής.

Έτσι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό και κηδεμόνες παιδιών που εξετάζονταν προχώρησαν στην υποβολή μηνύσεων εναντίον των υπευθύνων. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, κατήγγειλαν ότι τα cd με τα θέματα της γαλλικής ήταν εμφανώς παραποιημένα με αποτέλεσμα να μην γίνονται αντιληπτά και κατανοητά τα θέματα.

Μετά την υποβολή των μηνύσεων στο Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων δόθηκε εντολή από την Εισαγγελία και κατασχέθηκαν τόσο τα επίμαχα cd όσο και ο εξοπλισμός μετάδοσης.

Η μήνυση υποβλήθηκε από δέκα άμεσα ενδιαφερόμενους, οι οποίοι εξ αιτίας των προβλημάτων στη μετάδοση των θεμάτων δεν κατάφεραν να κατανοήσουν τα θέματα και είναι υποχρεωμένοι να επαναλάβουν την εξέταση και να πληρώσουν εκ νέου το κόστος.

Η προανάκριση της αστυνομίας για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι σε εξέλιξη.

epiruspost.gr

Ανακοίνωση σχετικά με το ακουστικό

του Sorbonne B2 Μαίου 2014