Προς: Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Αθανασίου Χαράλαμπο

Κοινοπ.: Πρόεδρο Βουλής, κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο

Βουλευτές Ν. Ηρακλείου

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO)

Τοπικούς Συλλόγους PALSO

ΜΜΕ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Έντονη αγανάκτηση έχει προκαλέσει στον κλάδο μας η διάταξη του Ν. 4093/2012 που ορίζει ότι, σε περίπτωση μη τήρησης, έστω και από αμέλεια, κάποιου από τους ούτως ή άλλως υπερβολικούς όρους για τη λειτουργία των ξενόγλωσσων εκπαιδευτηρίων μας, η προβλεπομένη Διοικητική ποινή είναι η δεκαετής αφαίρεση της αδείας λειτουργίας (!!!). Πλέον δε τούτου, στην περίπτωση αυτή δεν προβλέπεται καν διαδικασία επανελέγχου και συμμόρφωσης !!!

Η διάταξη αυτή είναι πρωτοφανής. Κατ΄ αρχάς παραβιάζει βάναυσα την αρχή της αναλογικότητας που διατρέχει ολόκληρο το δικαιικό μας σύστημα.

Είναι άδικη, διότι απ’ ό,τι γνωρίζουμε εις ουδένα άλλον κλάδο επιφυλάσσεται όμοια μεταχείριση .

Είναι άστοχη, διότι τυχόν εφαρμογή της όχι μόνον δε θα υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον, αλλά θα το πλήξει καίρια, αφού θα οδηγήσει δεκάδες ανυποψίαστους ιδιοκτήτες στην απόγνωση από το κλείσιμο του εκπαιδευτηρίου τους και πολλαπλάσιους εργαζόμενους στην ανεργία.

Είναι σκληρή και αντικοινωνική, διότι θα στερήσει για μια ολόκληρη δεκαετία από το μοναδικό βιοποριστικό τους μέσον μικροϊδιοκτήτες βιοπαλαιστές (και τους αντίστοιχους εργαζομένους), επειδή θα έχουν την ατυχία να παραλείψουν ανθρωπίνως να εκπληρώσουν ασήμαντες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Για όλους αυτούς τους λόγους η άμεση κατάργηση των σχετικών διατάξεων είναι όχι απλώς ορθή, αλλά νομικά, ηθικά, δεοντολογικά και κοινωνικά επιβεβλημένη.

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Γεώργιος Εμμ. Χατζηδάκης Δώρα Ανδρ. Σχίζα