Διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας στην ερώτηση του βουλευτή Ηράκλειου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Δαμαβολίτη σχετικά με τις άδειες λειτουργίας των κέντρων ξένων γλωσσών και ιδιωτικών φροντιστηρίων:

"Στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 2237/4-9-2014 ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κ.Δαμαβολίτη, σχετικά με τις ασάφειες που πλαισιώνουν τη χορήγηση άδειας λειτουργίας κέντρων ξένων γλωσσών, ιδιωτικών φροντιστηρίων και οικοδιδασκαλείων, απάντησε το Υπουργείο Παιδείας διευκρινίζοντας ορισμένα ζητήματα, αλλά αφήνοντας ασαφή εξίσου σημαντικά θέματα.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 157205/2-10-2014 απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου , οι κτιριακές προδιαγραφές του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. δεν έρχονται σε αντιπαράθεση με αυτές του Ν.Ο.Κ., καθώς για τα κτίρια που έχουν οικοδομική άδεια, δεν απαιτείται επιπλέον υπογραφή από μηχανικό.


Παράλληλα σύμφωνα με το tro-ma-ktiko με την ολοκλήρωση του Πληροφορικού Συστήματος θα δίνεται η δυνατότητα δημοσίευσης των στοιχείων όσων καταθέτουν αναγγελία έναρξης επαγγέλματος. Τέλος δηλώνεται ότι στο ν. 4093/2012, όπου αναφέρονται τα κριτήρια αδειοδότησης Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών, δεν αναφέρεται ο όρος «οικοδιδασκαλείο».

Αναπάντητα ωστόσο παραμένουν τα ερωτήματα που αφορούν στην απαίτηση βεβαίωσης στατικής επάρκειας κτιρίου από δύο (2) μηχανικούς κι όχι από έναν, όπως και στο επίμαχο θέμα σχετικά με τις ασάφειες στην έκδοση πιστοποιητικού πυροπροστασίας, το οποίο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων κ. Καζαντζάκη, επιδέχεται πολλαπλές ερμηνείες και διαφοροποιήσεις στην εφαρμογή του ανά τους νομούς."