Όταν ολοκληρωθούν δύο-τρεις μεγάλες υποθέσεις, θα βρεθούν τα ισοδύναμα, εκτίμησε ο υπουργός Παιδείας - Προανήγγειλε την πρόσληψη 11.000 αναπληρωτών μέχρι τις 10 Οκτωβρίου - Τι είπε για το βιβλίο Ιστορίας της Γ' Λυκείου, που έχει χάρτη με τα Σκόπια ως «Μακεδονία»\

Σε ό,τι αφορά στο ΦΠΑ 23% για την ιδιωτική εκπαίδευση, ο κ. Φίλης επανέλαβε οτι είναι θέμα γενικότερα της οικονομικής πολιτικής, τονίζοντας ότι αναζητούνται ισοδύναμα.



Συμπλήρωσε, δε, με νόημα, ότι, όταν ολοκληρωθούν δύο-τρεις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, θα βρεθούν τα ισοδύναμα, προκειμένου να μην επιβληθεί το ΦΠΑ στα σχολεία, είπε ο κ. Φίλης.



Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση πάει για τα τέλη Νοεμβρίου, όπως είπε ο κ. Φίλης, επισημαίνοντας ότι η ιδιωτική εκπαίδευση αφορά όχι μόνο τις εύπορες, αλλά και τις λαϊκές οικογένειες.


Την ίδια ώρα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Γονέων, τονίστηκαν οι επιπτώσεις που θα έχει η επιβολή ΦΠΑ στα παιδιά τους, αλλά και στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.



Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Γονέων, Ιωακείμ Καλλιβρούσης, αναμένεται να φύγουν περί τα 20.000 παιδιά, καλώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να τηρήσει τις δεσμεύσεις του για κατάργηση του ΦΠΑ.


protothema.gr