ΦΠΑ στην Παιδεία Το παίρνει επάνω του ο Τσίπρας! Πολιτική λύση μέχρι Δευτέρα

Το αλαλούμ που επικρατεί στο Υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια ανεύρεσης ισοδυνάμων για να μην επιβληθεί ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ανάγκασε τον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει πλέον προσωπικά το όλο θέμα στην κατεύθυνση μιας "πολιτικής λύσης" πριν από το Eurogroup της Δευτέρας.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το Μέγαρο Μαξίμου ήταν οι χθεσινές διαρροές στελεχών του οικονομικού επιτελείου περί αύξησης του φόρου σε όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ γνωρίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση νομικά είναι προβληματική. Έτσι, κάτω από την πίεση του Μαξίμου το ΥΠΟΙΚ αναγκάστηκε σε ανακοίνωση διάψευσης των διαρροών, καθώς οι παραινέσεις του πρωθυπουργού στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου από την πρώτη μάλιστα συνεδρίαση για λίγα λόγια και περισσότερη δουλειά και αποτελεσματικότητα έχουν πάει στο βρόντο.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες, η λύση στα ζήτημα των ισοδυνάμων βρίσκεται περισσότερο στα χέρια του πρωθυπουργού και λιγότερο στο ΥΠΟΙΚ σε σημείο μάλιστα οι όποιες ανακοινώσεις υπάρξουν μέσα στις επόμενες ώρες να γίνουν από το Μέγαρο Μαξίμου!

Παρά τις παλινωδίες στο ζήτημα των ισοδυνάμων και τη σύγχυση που προκαλείται στην κοινωνία το Μέγαρο Μαξίμου έχει την εκτίμηση πως υπάρχουν περιθώρια διαλόγου επανα-διαπραγμάτευσης με το κουαρτέτο των δανειστών για σημεία του προγράμματος και τα "κόκκινα δάνεια", με αφορμή και το προσφυγικό ζήτημα.

Τα δύσκολα για την κυβέρνηση πάντως είναι μπροστά γιατί με βάση το 3ο Μνημόνιο έχει μπροστά της την κατάθεση και ενός Μεσοπρόθεσμου για τη διετία 2016-2017 συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ που συνεπάγεται πιθανότατα νέο πακέτο μέτρων που θα είναι αμφίβολο αν μπορεί να το "σηκώσει" κοινοβουλευτικά η εύθραυστη κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

newsit.gr/