Υπ. Παιδείας και φροντιστήρια ψάχνουν λύση για το κούρεμα στις ημέρες λειτουργίας

Την χρυσή τομή αναζητούν Υπουργείο Παιδείας και φροντιστήρια για το κούρεμα στις ημέρες λειτουργίας.

Ότι θα βρεθεί λύση μέσα από τον διάλογο, πιστεύει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας Γιάννης Βαφειαδάκης, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά, ότι οι φροντιστηριακές μονάδες αποτελούν «πληγή».

Σήμερα το μεσημέρι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, θα συναντηθούν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, όπου θα συζητήσουν το πλαίσιο των αλλαγών που σχεδιάζεται για τα φροντιστήρια.

«Έχουμε αναστατωθεί όλοι, και οι γονείς και οι μαθητές. Μέσα στο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήσαμε 11 περιφερειακές συνδιασκέψεις από την Αθήνα μέχρι την Καβάλα. Καλέσαμε τον κόσμο σε μαζική συμμετοχή, να ενημερώσουμε του συναδέλφους και να ευαισθητοποιήσουμε τις τοπικές κοινωνικές κοινωνίες» σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας Γιάννης Βαφειαδάκης. Ωστόσο σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πολυνομοσχεδίου σχετικά με τα θέματα που αφορούν την υποστηρικτική εκπαίδευση, ο κ. Βαφειαδάκης χαρακτήρισε αντιαναπτυξιακό το μέτρο, που φέρεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση, και αφορά στη μείωση των ημερών λειτουργίας των φροντιστηρίων γιατί όπως υποστηρίζει «αν τα φροντιστήρια είναι κλειστά από τον νόμο, για δεκαπέντε μέρες το Πάσχα και τα Χριστούγεννα, λογικά ένα μέρος των μαθητών θα κινηθεί προς τα «μαύρα» ιδιαίτερα -προκειμένου να κάνει τη δουλειά του- και φυσικά θα χαθούν και θέσεις εργασίας από τα φροντιστήρια».

«Πιθανολογούμε ότι το υπουργείο Παιδείας έκανε λάθος και ότι μας μπέρδεψε με τα ιδιωτικά σχολεία.

Τα ιδιωτικά σχολεία όμως είναι φορείς που παρέχουν τίτλους σπουδών, όπου μπορείς να ελέγξεις το πρόγραμμα τους και να το εξομοιώσεις με το αντίστοιχο του δημοσίου σχολείου. Εμείς έχουμε μια διαφορετική δραστηριότητα, δεν είναι το ίδιο πράγμα» ανέφερε σε σχετικές δηλώσεις.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για μετά τις 2 το μεσημέρι.