Ο Δήμος Πειραιά ανέλαβε να διαφημίσει ένα ιδιωτικό φροντιστήριο ξένων γλωσσών σε όλα τα σχολεία της πόλης, όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πειραιά.

Συγκεκριμένα, με έγγραφο που υπογράφεται από το Τμήμα Κοινωνικής Υποστήριξης Σχολείων και Συλλόγων Γονέων του δήμου και έφτασε στα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί καλούνται να ενημερώσουν τους γονείς ότι:

«Το φροντιστήριο ξένων γλωσσών Μελετίου - Οικονόμου προσφέρει δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε παιδιά που φοιτούν σε Δημοτικά και Γυμνάσια του Δήμου μας κατά τους θερινούς μήνες Ιούνιο και Ιούλιο».

Και συνεχίζει το έγγραφο του δήμου: «Το θεωρούμε εξαιρετική πρωτοβουλία και καλό θα ήταν να την εκμεταλλευθούν οι γονείς...».

Παράλληλα σημειώνεται ότι «οι διδάσκοντες είναι πιστοποιημένοι καθηγητές της Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας που συμμετέχουν εθελοντικά θέλοντας να στηρίξουν τη δράση της σχολής (...) Μετά από κλήρωση, πέντε από τους συμμετέχοντες θα λάβουν υποτροφία δωρεάν φοίτησης στα χειμερινά τμήματα του ακαδημαϊκού έτους 2015-16».

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πειραιά σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του: «Πραγματικά είναι αξιοθαύμαστο το πώς παρουσιάζουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, το αίσχος που επικρατεί στην ιδιωτική εκπαίδευση με τις συμβάσεις των 3,52 ευρώ μεικτά/ώρα στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια, με το μανδύα του εθελοντισμού, της ευαισθησίας και της φιλανθρωπίας.

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές στα δημόσια σχολεία καλούμαστε από το Δήμο Πειραιά να γίνουμε διαφημιστές του φροντιστηρίου και πλασιέ της απλήρωτης εργασίας των συναδέλφων μας στην ιδιωτική εκπαίδευση. Οι γονείς καλούνται να τρέξουν να προλάβουν "την ευκαιρία", να μπουν σε σειρά προτεραιότητας και στην κλήρωση για την υποτροφία της φοίτησης της επόμενης χρονιάς».

Και ακόμα το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών τονίζει:

«Η είσοδος των ιδιωτών στα σχολεία δεν είναι αθώα. Οι χορηγοί εισβάλλουν στο δημόσιο σχολείο με το μανδύα της φιλανθρωπίας - χορηγίας, επιδιώκοντας τη διαφήμιση, το κέρδος και τη χειραγώγηση συνειδήσεων των μαθητών και των οικογενειών τους.

Η "κοινωνική ευαισθησία" των επιχειρήσεων είναι η άλλη όψη της σκληρής, αντεργατικής εργοδοσίας που μειώνει μισθούς, απολύει τους γονείς των μαθητών μας, τσαλαπατά δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Αδιαπραγμάτευτη θέση μας είναι η εξασφάλιση κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας μέσα από το σχολείο και η παροχή δημόσιας δωρεάν Παιδείας με όμοιες συνθήκες για όλους, χωρίς ταξικούς φραγμούς και διακρίσεις.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πειραιά καλεί τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς στο Δήμο του Πειραιά καθώς και τους Συλλόγους Γονέων να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια σε αυτά τα φαινόμενα, να μην ενημερώσουν τους γονείς γι' αυτό το πρόγραμμα και να μπουν μαζικά και αποφασιστικά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά».

902.gr