Δωρεάν γλωσσικό καφέ στην Πάτρα, λύση ενάντια στην κρίση!



Ο πολιτιστικός Σύνδεσμος Γαλλόφωνων Αχαΐας (AFA), απευθυνόμενος σε όλους τους γαλλόφιλους της περιοχής Πατρών, ανακοινώνει την έναρξη του Le Café Français, ενός « γλωσσικού καφέ » όπου θα μπορούν να συναντιούνται όσοι επιθυμούν να ακούσουν ή να συμμετάσχουν σε συζητήσεις στα γαλλικά εντελώς δωρεάν (εναλλακτική λύση στην κρίση).

Το Café Français αποτελεί μία μοναδική και πρωτότυπη ιδέα-ευκαιρία για να συναντηθούν οι έλληνες και οι γαλλομαθείς της περιοχής. Η μόνη υποχρέωση που υφίσταται είναι να πληρώσει ο καθένας την παραγγελία του.

Το Café Français θα γίνεται δυο φορές το τρίμηνο. Επόμενη συνάντηση την Τρίτη 16 Απριλίου 2013, από τις 8 το βράδυ έως τις 10:00 στο καφέ Το Νέον, Τριών Ναυάρχων 42, Πάτρα.

Η AFA απευθύνει κάλεσμα επίσης στους γονείς γαλλόφωνων παιδιών που ζουν στην περιοχή. Τα παιδιά τους έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μαθήματα γαλλικών με γαλλόφωνους καθηγητές. Τα μαθήματα αυτά εντάσσονται στο πρόγραμμα FLAM της AEFE, (οργανισμός για την εκμάθηση των γαλλικών στο εξωτερικό υπό την αιγίδα του Υπουργείου των Εξωτερικών της Γαλλίας). Τα μαθήματα γίνονται κάθε εβδομάδα για παιδιά και νέους από 2 έως 19 χρονών.

Τέλος, η AFA προσκαλεί τους γαλλόφιλους που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τις δραστηριότητες του συλλόγου να επισκεφτούν την καινούργια ιστοσελίδα : www.afapatras.com ή τη σελίδα facebook : https://www.facebook...ophonesDAchaie.

Για περισσότερες πληροφορίες :

Επαφές AFA

Ζεραλντίν Ζωρζέ-Κυπριανού : 69 38 67 26 59

Καρολίνα Τσαγανά : 69 49 47 59 11

Email : [email protected]

Η AFA ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ...

Ο Σύλλογος Γαλλόφωνων Αχαΐας (AFA) είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2009 στην Πάτρα, Αχαΐα.

Στόχοι του είναι :

• η μετάδοση της γλώσσας και του γαλλικού πολιτισμού

• η ανάπτυξη αλληλεγγύης και κοινωνικών δεσμών μεταξύ των διαφόρων γαλλόφωνων και γαλλόφιλων πληθυσμών της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Διάφορες δράσεις του συλλόγου :

• Οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, συνεδρίων και σεμιναρίων γαλλικής κουλτούρας για τους ενήλικες.

• Δημιουργία του πρώτου « γλωσσικού καφέ » Café Français στην Πάτρα για όλους εκείνους που θέλουν να συνομιλήσουν στα γαλλικά εντελώς δωρεάν.

• Ενεργή παρουσία του συλλόγου στο Διαδίκτυο και στο Facebook, και ειδικότερα μέσω ενός blog που χρησιμοποιείται παράλληλα ως εκπαιδευτικό εργαλείο και πολιτιστική πλατφόρμα.

• Οργάνωση μαθημάτων γαλλικής γλώσσας, για παιδιά από 2 έως και 19 ετών, μέσω του χρηματοδοτούμενου από την AEFE (οργανισμός υπό την επίβλεψη του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών) προγράμματος FLAM για τη Διδασκαλία της Γαλλικής ώς μητρικής Γλώσσας στο εξωτερικό.

• Ανταλλαγές απόψεων, ιδεών και οργάνωση κοινών εκδηλώσεων με τα μέλη άλλων συλλόγων που μοιράζονται τους ίδιους στόχους.

• Συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

• Δημιουργία και διαχείριση γαλλικής βιβλιοθήκης για τα μέλη του συλλόγου.