Πρόγραμμα

Παρασκευή 22.01.2016

18.00 - 19.30 Προβολή της ταινίας «Το Σκασιαρχείο» (L’École Buissonnière), Jean-Paul Le Chanois, 1949 (με ελληνικούς υπότιτλους)

Μια ταινία ύμνος στα δικαιώματα του παιδιού, για να γνωρίσουμε τις αξίες και τις παιδαγωγικές αρχές του Σελεστέν Φρενέ (Célestin Freinet).

19.45 – 21.30 Στρογγυλό τραπέζι «Η επικαιρότητα του Σελεστέν Φρενέ. Εκπαίδευση για την ειρήνη σ’ ένα σχολείο ανοικτό και συνεργατικό»

Συμμετέχοντες:

Τα μέλη και υπεύθυνοι του τομέα εκπαίδευσης του Συνεταιριστικού Ινστιτούτου του Μοντέρνου Σχολείου-Παιδαγωγική Φρενέ της Γαλλίας (ICEM Pédagogie Freinet), Ντενί Μοράν, καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Λωρραίνης, και Ολιβιέ Φρανκόμ, καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Πικαρντί Ι. Βερν, καθώς επίσης και τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας για την διάδοση της Παιδαγωγικής Φρενέ στην Ελλάδα, «Το Σκασιαρχείο. Πειραματικοί Ψηλαφισμοί για ένα σχολείο της κοινότητας», Δέσποινα Καρακατσάνη, καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Χαράλαμπος Μπαλτάς, Σοφία Λάχλου και Στέλλα Μπαδικιάν, εκπαιδευτικοί –επιμορφωτές στην παιδαγωγική Φρενέ για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Είσοδος ελεύθερη – Ταυτόχρονη μετάφραση

Σάββατο 23.01.2016

Βιωματικά εργαστήρια: «Τεχνικές και εργαλεία της Παιδαγωγικής Φρενέ. Εκπαίδευση για την ειρήνη σε ένα σχολείο ανοικτό και συνεργατικό»

Σημείωση: Για τα εργαστήρια του Σαββάτου έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των θέσεων.