Στην προσπάθεια συγκρότησης των τμημάτων στην Α΄ Γυμνασίου με βάση τη νέα ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία «Ο αριθμός των τμημάτων 2ης ξένης γλώσσας δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό των τμημάτων γενικής παιδείας», αναδεικνύεται πλέον και στην πράξη η δυσλειτουργικότητα εφαρμογής της ρύθμισης καθώς πολύ μεγάλος αριθμός μαθητών και μαθητριών θα αναγκαστούν να διδαχθούν άλλη Ξένη Γλώσσα από αυτήν που διδάχτηκαν στο Δημοτικό και σε ολόκληρη τη χώρα θα πλεονάζουν εκπαιδευτικοί Γερμανικής και Γαλλικής Φιλολογίας.

Ήδη από την πρώτη μέρα προσέλευσης των εκπαιδευτικών στα σχολεία το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. έχει δεχθεί δεκάδες μηνύματα αγωνίας από ολόκληρη τη χώρα, καθώς οι Σύλλογοι Διδασκόντων αδυνατούν να συγκροτήσουν με ορθολογικό τρόπο τα τμήματα Β΄ Ξένης Γλώσσας στην Α΄ Γυμνασίου.
Υπενθυμίζουμε πως τα τμήματα Β΄ Ξένης Γλώσσας που συγκροτήθηκαν πέρυσι και αφορούν τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα φοιτήσουν φέτος στη Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου θα λειτουργήσουν όπως συγκροτήθηκαν, καθώς οι νέες ρυθμίσεις αφορούν τη συγκρότηση τμημάτων στην Α΄ Γυμνασίου.

Για να δείτε τη νομοθεσία, όπως ισχύει αυτή τη στιγμή, μεταβείτε στο https://www.pdv.org.gr/ypourgikes-apofasis--egkyklioi-gia-ti-didaskalia-tis-deyteris-xenis-glossas-w-57346.html

Για να δείτε μερικές από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν έως τώρα για την απόσυρση των Υπουργικών Αποφάσεων για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μεταβείτε στο https://www.pdv.org.gr/drasis-gia-anaklisi-ya-w-25748.html

Αθήνα, 03.09.2017

To Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. (ΠΕΚΑΓΕΠΕ)