Άλλες Γλώσσες

 • «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας» στις 9 Φεβρουαρίου 2019

  Άλλες Γλώσσες

  Την ελληνική γλώσσα αξίζει κανείς και να τη μάθει και να την αγαπήσει. Και για τις αρετές της, αλλά κυρίως διότι έχει εκφράσει έναν μεγάλο πολιτισμό, ο οποίος στην αρχή της μακράς διάρκειάς του διαμόρφωσε και κωδικοποίησε την πρώτη και καταστατική στρώση του ανώτερου λεξιλογίου και του εννοιολογίου του δυτικού πολιτισμού, και που δεν έπαψε έκτοτε, σε όλη την ιστορική συνέχειά του.

 • Ινστιστούτο Πούσκιν: Προθεσμίες εγγραφές εξετάσεων περιόδου

  Άλλες Γλώσσες

  Το Ινστιτούτο Πούσκιν ακολουθεί τις οδηγίες του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες, το οποίο καθορίζει τα επίπεδα γλωσσομάθειας από Α1 έως Γ2 ανάλογα με το επίπεδο γνώσης της γλώσσας, ικανότητας χειρισμού της και επικοινωνίας με αυτή ως εξής: • Α1 «στοιχειώδης γνώση» • Α2 «βασική γνώση» • Β1 «μέτρια γνώση» • Β2 «καλή γνώση» • Γ1 «πολύ καλή γνώση» • Γ2 «άριστη γνώση» Εξέταστρα: Η συμμετοχή στις εξετάσεις του Επιπέδου Α1 ανέρχεται.

 • Εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας για επαγγελματικούς σκοπούς

  Άλλες Γλώσσες

  Εξετάσεις Πιστοποίησης Επάρκειας της Ελληνομάθειας για επαγγελματικούς σκοπούς Θεσσαλονίκη, 16.09.2016 Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας υπενθυμίζει ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στις εξετάσεις Πιστοποίησης Επάρκειας της Ελληνομάθειας για επαγγελματικούς σκοπούς λήγει την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα εξεταστικά κέντρα και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στην ιστοσελίδα του ΚΕΓ:.

 • Το Σάββατο στο ΤΕΙ Αθήνας οι πρώτες εξετάσεις πιστοποίησης αραβικής γλώσσας

  Άλλες Γλώσσες

  Το Σάββατο 11 Ιουνίου, στο ΤΕΙ Αθήνας, θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες εξετάσεις πιστοποίησης της αραβικής γλωσσομάθειας στην Ελλάδα. Όπως δήλωσε ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος, Μιχάλης Γλαμπεδάκης, «στις εξετάσεις συμμετέχουν δεκάδες υποψήφιοι σε τρία επίπεδα γλωσσομάθειας, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο. Το 35% είναι άνδρες και το 65% γυναίκες, νεαρής κυρίως ηλικίας.

 • Το ΤΕΙ Αθήνας Πανευρωπαϊκό Κέντρο Πιστοποίησης Αραβικής Γλώσσας στην Ευρώπη

  Άλλες Γλώσσες

  Το ΤΕΙ Αθήνας είναι επίσημα το Κέντρο Εξετάσεων και Πιστοποίησης της Γλωσσομάθειας της Αραβικής Γλώσσας για όλες τις χώρες της Ευρώπης και της Τουρκίας. Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, υπεγράφη και τυπικά στην Αθήνα από τον Πρόεδρο του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Αθήνας, Καθηγητή Μιχάλη Μπρατάκο και τον Πρύτανη και Εκτελεστικό Πρόεδρο του An-Najah National University of Nablus, Καθηγητή Maher Natsheh.

 • Πιστοποίηση ελληνομάθειας παγκοσμίως - Από 10 ως 12 Μαΐου 2016

  Άλλες Γλώσσες

  Πιστοποίηση ελληνομάθειας παγκοσμίως 10-12 Μαΐου 2016 Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας αποτελεί τον εθνικό φορέα πιστοποίησης επάρκειας της ελληνομάθειας παγκοσμίως. Διενεργεί, κάθε Μάιο, τις σχετικές εξετάσεις σε 150 εξεταστικά κέντρα και πιστοποιεί γύρω στους 5000 υποψηφίους ετησίως. Οι φετινές διεξάγονται, σε όλον τον κόσμο, από 10 έως 12 Μαΐου.

 • evaluators.minedu.gov.gr Αιτήσεις για Αξιολογητές εξετάσεων Ελληνομάθειας

  Άλλες Γλώσσες

  Άνοιξε ο νέος ιστότοπος (http://evaluators.minedu.gov.gr) για την υποβολή αιτήσεων με σκοπό τη σύσταση Σώματος Αξιολογητών για τις εξετάσεις Ελληνομάθειας της Γ.Γ. Διά Βίου Μάθησης & Ν. Γενιάς. Στο σύστημα αυτό μπορoύν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για να συμμετέχουν στο Σώμα Αξιολογητών για τις εξετάσεις της Ελληνομάθειας που διεξάγει η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

 • Πληροφορίες για τις εξετάσεις πιστοποίησης της τουρκικής γλώσσας

  Άλλες Γλώσσες

  ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα; Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται το νωρίτερο σε 15 ημέρες από την ημερομηνία της εξέτασης. Πότε παραλαμβάνω το πιστοποιητικό; Τα πιστοποιητικά παραδίδονται σε ταχυμεταφορέα (courier) την ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Ωστόσο, ο χρόνος παραλαβής ποικίλλει ανάλογα με τη χώρα/πόλη όπου βρίσκεται ο λαβών/λαβούσα .

 • Εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας Μαΐου 2016

  Άλλες Γλώσσες

  Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας γνωστοποιεί ότι για το έτος 2016 οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων για την Πιστοποίηση Ελληνομάθειας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχουν ως εξής: Επίπεδα Ημερομηνίες εξετάσεων: Α1 Στοιχειώδης Γνώση (για παιδιά 8-12 ετών) Τρίτη 10 Μαΐου 2016 (πρωί) Α1 Στοιχειώδης Γνώση (για εφήβους και ενηλίκους) Τρίτη 10 Μαΐου 2016 (πρωί) Α2 Βασική Γνώση Τρίτη 10 Μαΐου 2016 (μεσημέρι).

 • Εξετάσεις τουρκικών από το Ινστιτούτο Dilmer

  Άλλες Γλώσσες

  Εξετάσεις τουρκικών από το Ινστιτούτο Dilmer Το κέντρο ξένων γλωσσών Αventura στην Κοζάνη αποτελεί επίσημο εξεταστικό κέντρο της τουρκικής γλώσσας και επίσημο συνεργάτη του Ινστιτούτου Dilmer της Κωνσταντινούπολης το οποίο ελέγχεται από το Υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στον χώρο του Aventura. Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν στις 15 Μαρτίου 2016 και θα διαρκέσουν έως τις 15 Απριλίου 2016.

 • Η διαδικασία για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας

  Άλλες Γλώσσες

  Οι εξετάσεις για την πιστοποίηση της πλήρους και άνετης χρήσης της ελληνικής γλώσσας για τους πτυχιούχους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του εξωτερικού διενεργούνται δύο (2) φορές το χρόνο κατά τους μήνες Μάρτιο και Σεπτέμβριο (η ακριβής ημερομηνία ορίζεται από την ίδια την επιτροπή) Η παραπάνω βεβαίωση θεωρείται απαραίτητη για όσους κατέχουν πτυχίο της αλλοδαπής και στερούνται απολυτηρίου Ελληνικού Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου προκειμένου να.

 • Αλλαγές στο Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας

  Άλλες Γλώσσες

  Αλλαγές στο Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας Σε τροποποίηση του πλαισίου για το Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας και τις εξετάσεις προχωρά το υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με ΦΕΚ που δημοσιευτηκε σήμερα και αλλάζει ορισμένες από τις διαδικασίες για τις εξετάσεις που διενεργούνται από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Συγκεκριμένα σημαντική αλλαγή για το πιστοποιητικό Ελληνομάθειας σύμφωνα με το ΦΕΚ επέρχεται στο όριο ηλικίας των συμμετεχόντων αφού από τα 14 έτη ως.

 • Πιστοποίησης γνώσης της ελληνικής γλώσσας ιστορίας και πολιτισμού

  Άλλες Γλώσσες

  Διεξαγωγή της διαδικασίας πιστοποίησης γνώσης της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού υπηκόων τρίτων χωρών Διεξαγωγή της διαδικασίας πιστοποίησης γνώσης της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού υπηκόων τρίτων χωρών Με απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Π.

 • Εμβόλιμες εξετάσεις Ελληνομάθειας για το Β1 επίπεδο 1η Ιουλίου 2013

  Άλλες Γλώσσες

  Το Τμήμα Στήριξης και Προβολής της Ελληνικής Γλώσσας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ) ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013 θα διεξαχθούν εμβόλιμες Εξετάσεις Πιστοποίησης Επάρκειας της Ελληνομάθειας για το Β1 επίπεδο, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, στην Αθήνα. Στο συγκεκριμένο επίπεδο ελληνομάθειας μπορούν να δώσουν εξετάσεις και οι ενδιαφερόμενοι για την υπαγωγή στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος.

Back to Top