Γενική Επιμόρφωση

 • Εκπαιδευτική αξιολόγηση στην Αγγλική γλώσσα σε μαθητές με Μαθησιακές Δυσκολίες

  Γενική Επιμόρφωση

  Περιγραφή Η ημερίδα με τίτλο «Εκπαιδευτική αξιολόγηση στην Αγγλική γλώσσα σε μαθητές με Μαθησιακές Δυσκολίες» είναι πρώτη από μία ολόκληρη σειρά προγραμμάτων που στόχο έχει να εξοικειώσει τους ξενόγλωσσους καθηγητές με την έννοια των Μαθησιακών Δυσκολιών αλλά και την ορθή αντιμετώπιση τους σε βάθος χρόνου. Επιπροσθέτως, οι καθηγητές θα έχουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους και να ανταποκριθούν επαρκώς σε κάθε.

 • Bilan des écoles et centres de langue membres du réseau DELF / DALF / SORBONNE

  Γενική Επιμόρφωση

  Γαλλικό Ινστιτούτο INVITATION Jeudi 15 septembre 2016, Auditorium de l’Institut Français de Grèce Bilan des écoles et centres de langue membres du réseau DELF / DALF / SORBONNE 10h00 : Présentation des examens 10h30 : Bilan de l’année – perspectives 11h00 : Présentation des méthodes des maisons d’éditions approuvées par le MHEN 12h30 : Présentation des Masters 2 de Paris – Sorbonne Université par Messieurs les Professeurs, Olivier Soutet.

 • 31o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 28/8

  Γενική Επιμόρφωση

  31ο Συνέδριο Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016 Ο Πρόεδρος κος Γεώργιος Ζηκόπουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Καθηγητών-Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών σας προσκαλούν στο 31ο Συνέδριο Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης – Έκθεση Ξενόγλωσσου Βιβλίου & Εποπτικών Μέσων Διδασκαλίας, την Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016, ώρα έναρξης: 9.00 ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental με θέμα : Αποκτήστε Πλεονέκτημα: Δημιουργικότητα.

 • Autumn 16 International Publishers Exhibition (IPE) Thessaloniki

  Γενική Επιμόρφωση

  Please find attached the press release for the Autumn 16 Thessaloniki International Publishers Exhibition on 27 & 28 August 2016, at the MET Hotel. You can download the detailed programme from our website: www.ip-exhibitions.eu Entrance to the exhibition and seminars is free of charge. We would appreciate a notification in case you publish it. Thanking you in advance, Best regards.

 • «Δουλεύοντας για ένα σχολείο ελεύθερο, ανοικτό και συνεργατικό»

  Γενική Επιμόρφωση

  Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας 22-23 Ιανουαρίου 2016 Η διημερίδα εκδηλώσεων στο Γαλλικό Ινστιτούτο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σε φοιτητές. Σκοπός της είναι η γνωριμία με τη μακρόχρονη εμπειρία της γαλλικής εκπαίδευσης στην παιδαγωγική Φρενέ καθώς και η ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων για την εφαρμογή των Τεχνικών Φρενέ στο ελληνικό δημόσιο σχολείο.

 • 1.000 φροντιστές στη Θεσσαλονίκη για το 34ο συνέδριο της ΟΕΦΕ

  Γενική Επιμόρφωση

  Με τη συμμετοχή περίπου 1.000 φροντιστών από όλη την Ελλάδα διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο το 34ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος. Το συνέδριο, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, έχει τον τίτλο «Φροντιστήριο: η προστιθέμενη αξία στην εκπαίδευση» και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΜΕΤ. Το Σάββατο το πρόγραμμα ξεκινά στις 11 το πρωί και περιλαμβάνει τη διοργάνωση του τρίτου σεμιναρίου Διδακτικής.

 • 40 ιστοσελίδες με εκατομμύρια ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα

  Γενική Επιμόρφωση

  Παρακάτω ακολουθούν 40 δωρεάν εκπαιδευτικές ιστοσελίδες με περιεχόμενο από βίντεο και διαλέξεις,μέχρι σεμινάρια από διεθνή Πανεπιστήμια και δωρεάν εκμάθηση ξένων γλωσσών… 1.Alison - Διαθέτει πάνω από 60 εκατομμύρια μαθήματα!! 2.Coursera – Εκπαιδευτική ιστοσελίδα σε συνεργασία με πανεπιστήμια. 3.The University of Reddit – Η δωρεάν διαδικτυακή εκδοχή του Πανεπιστημίου.

 • Η ξένη γλώσσα στην αρχή - Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

  Γενική Επιμόρφωση

  ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛOΓΟ Μονάδα Νευροψυχολογίας της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αμφιθέατρο του Αιγινητείου Νοσοκομείου Νοσοκομείο Αιγινήτειο, Βασ. Σοφίας 72-74, Μετρό Μέγαρο Μουσικής Αγαπητοί Συζητητές του Σαββάτου, Σας υπενθυμίζουμε τη μεθαυριανή μας Συζήτηση το Σάββατο, 7 Μαρτίου , στις 11:00 με την Σπυριδούλα Μπέλα Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών που θα μιλήσει με θέμα: Η ξένη γλώσσα στην αρχή Η.

 • Ο Μάρτιος, διεθνής μήνας της Γαλλοφωνίας!

  Γενική Επιμόρφωση

  Εβδομάδα της γαλλικής γλώσσας και της Γαλλοφωνίας 2015 Πρόσκληση σε ταξίδι 09-18/03/2015 | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος & Θεσσαλονίκης Δείτε τα αποτελέσματα διαγωνισμού Γαλλοφωνίας 2015 Κατεβάστε το πρόγραμμα της Εβδομάδας Γαλλοφωνίας 2015 Στον αστερισμό του ταξιδιού στο πλαίσιο της Γαλλοφωνίας θα κυλήσει ο μήνας Μάρτιος, σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες πρεσβείες της Αθήνας.

 • Ημερίδα «Οι τεχνολογίες στην υπηρεσία της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης»

  Γενική Επιμόρφωση

  Το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Πατρών και το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνουν: Ημερίδα Ξένων Γλωσσών με θέμα «Οι τεχνολογίες στην υπηρεσία της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης» 7 Μαρτίου 2015 Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

 • «Μαθαίνοντας την Διαδικτυακή Μάθηση - Learning To Learn Online»

  Γενική Επιμόρφωση

  Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Καναδά Athabasca University διοργανώνει και παρέχει δωρεάν συμμετοχή σε MOOC για την Διαδικτυακή Μάθηση, στους εκπαιδευτικούς και ερευνητές ανά τον κόσμο. Η θεματολογία του MOOC με τις εισηγήσεις έγκριτων ακαδημαϊκών, εξετάζει τις διαφορές του On Line Learning από τις παραδοσιακές αίθουσες διδασκαλίας, ενώ αποσκοπεί να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις προσωπικές τους στρατηγικές για επιτυχή online μάθηση.

Back to Top