Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

 • Career Paths: Επαγγελματικά αγγλικά για όλους! - Δείτε αναλυτικά

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Στην παγκόσμια αγορά εργασίας η δυνατότητα επικοινωνίας και χρήσης της εξειδικευμένης/επαγγελματικής αγγλικής γλώσσας αποτελεί ένα πολύτιμο εφόδιο για κάθε επαγγελματία. Η σειρά Career Paths της Express Publishing θα προσφέρει στους σπουδαστές σας την ευκαιρία να ξεχωρίσουν στον σκληρό επαγγελματικό στίβο, να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους, να εργαστούν στο εξωτερικό και να επικοινωνήσουν με ευχέρεια.

 • Express Digi School: Η πιο εξελιγμένη πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης στο σχολείο μας!

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Express Digi School - Η πιο εξελιγμένη πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης στο σχολείο μας! Σύγχρονη και ασύγχρονη διδασκαλία Φιλικό, διασκεδαστικό και ευέλικτο περιβάλλον διδασκαλίας Αποτελεσματική εκπαίδευση σε οποιεσδήποτε συνθήκες Επιτυγχάνουμε Ομαδικότητα, συνεργασία & άμιλλα. Αδιάκοπη λειτουργία της τάξης και της ροής των μαθημάτων. Παρότρυνση και επιβράβευση μέσω Παιχνιδοποίησης . Διαρκή παρακολούθηση της προόδου των μαθητών.

 • Νηπιαγωγεία: Πώς θα γίνεται το μάθημα των Αγγλικών

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Τους βασικούς στόχους του νομοσχεδίου για την παιδεία παρουσίασε στη Βουλή, η Νίκη Κεραμέως.«Θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα από τη βάση προς τα πάνω, να δώσουμε περισσότερα εφόδια στους μαθητές, να καλλιεργήσουμε χρήσιμες δεξιότητες και να επενδύσουμε στις δυνατότητες της εκπαιδευτικής κοινότητας» είπε η Νίκη Κεραμέως στην ομιλία της στην Επιτροπή.

 • Πώς θα επαναλειτουργήσουν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Εγκύκλιο σχετικά για την επαναλειτουργία των Δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων δημοσίευσε το Υπουργείο Παιδείας. Αναλυτικά όλα όσα ορίζει: {ad} Α. Προσέλευση στη σχολική μονάδα Ο Διευθυντής/ντρια ή ο Προϊστάμενος/η και ο Σύλλογος Διδασκόντων λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού κατά την προσέλευση – αποχώρηση στη σχολική μονάδα, φροντίζοντας να τηρούνται αποστάσεις μεταξύ των μαθητών.

 • Κορωνοϊός: Ποιοί κανόνες πρέπει να τηρούνται στις εξετάσεις

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Τoν τρόπο διεξαγωγής των κάθε είδους εξετάσεων, πλην των πανελληνίων 2020 , σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία και λοιπές εκπαιδευτικές δομές αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, καθορίζει απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ. Αναφέρει: Α. Τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των μαθητών και μεταξύ των μαθητών και των εξεταστών εντός αίθουσας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Β. Προαιρετική χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας. Γ. Αποφυγή συγχρωτισμού.

 • Πέτσας: Τα δημοτικά θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου - Υπό ποιές προϋποθέσεις

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μίλησε για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων. {ad} Ερωτηθείς για τα δημοτικά σχολεία, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι «έχουν προγραμματισεί να ανοίξουν την 1 Ιουνίου εφόσον η πορεία της πανδημίας παραμένει καθοδική. Παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις αλλά προτεραιότητα αυτή την ώρα έχουν οι μαθητές της Γ' Λυκείου και οι μαθητές των Γυμνασίων.

 • Υπουργείο Παιδείας: Ερωτήσεις - απαντήσεις για το άνοιγμα των σχολείων

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Το Υπουργείο Παιδείας απαντά στις ερωτήσεις που έχουν προκύψει μετά την ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων. Αναλυτικά οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις: Γιατί ανοίγουν τα σχολεία; Είναι ασφαλή τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί; Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του Κορωνοϊού.

 • Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί – Επίδομα 800 ευρώ: Είναι κοροϊδία η ρήτρα του 30%

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Επίδομα 800 ευρώ: Την Πέμπτη 23/4, μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής “ο Βύρων” πραγματοποιήσαμε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας και επιδώσαμε επίκαιρα και νέα αιτήματα. Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων" Συγκεκριμένα, οι συνάδελφοι που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα σε πολλαπλούς εργοδότες, σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών, ιδιωτικά σχολεία.

 • Νομοσχέδιο Υπουργείου Παιδείας: Όλες οι αλλαγές

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που στοχεύει στην αναβάθμιση του σχολείου και περιλαμβάνει ρυθμίσεις και για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρουσιάστηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης από την Υπουργό, κα Νίκη Κεραμέως, καθώς και από τους Υφυπουργούς, κ.κ. Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλη Διγαλάκη, στους συντάκτες εκπαιδευτικού ρεπορτάζ.

 • Ιδιωτικά σχολεία: Έρχεται «κούρεμα» στα δίδακτρα για τα μαθήματα που δεν έγιναν

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Να μειωθούν τις επόμενες ημέρες αναμένεται τα δίδακτρα σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις στον τομέα της Παιδείας για τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες τους που δεν υλοποιήθηκαν. Για το ζήτημα έχει τοποθετηθεί και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Με τη νέα ρύθμιση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς θα έχουν ένα «κούρεμα» στα δίδακτρα για την περίοδο που τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί παραμένουν κλειστά.

 • Μικρή η συμμετοχή στην τηλεκπαίδευση

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Με τα σημερινά δεδομένα, το βασικό σενάριο για την αναπλήρωση του χαμένου διδακτικού χρόνου στα σχολεία είναι η μείωση της εξεταστέας ύλης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Αυτό ξεκαθαρίζει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, μετά την αναστολή λειτουργίας των σχολείων λόγω των μέτρων κατά της διασποράς το κορωνοϊού. Την ίδια στιγμή, και καθώς τα σχολεία θα είναι κλειστά έως τις 27 Απριλίου.

 • Κορονοϊός: Επίδομα 800 ευρώ, αναστολή φόρων και εισφορών, μπλόκο στις απολύσεις, ΕΝΦΙΑ

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Όπως ξεκαθάρισε, τα μέτρα αυτά είναι οριζόντια και αφορούν συγκεκριμένους κωδικούς δραστηριότητας (ΚΑΔ) που θα αποσαφηνιστούν από το υπουργείο τις επόμενες ημέρες. Η αναστολή φόρων και εισφορών θα ισχύσει για τις επιχειρήσεις ανεξάρτητα από το εάν είναι ανοικτές ή όχι. Αρχικά θα αφορά στον μήνα Μάρτιο και αν απαιτείται θα δοθεί παράταση. Για όλες τις παραπάνω εταιρείες αναστέλλονται χωρίς τόκους, οι οφειλές για το ΦΠΑ Μαρτίου.

Back to Top