Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

 • ReLearning with Express Publishing: Mια διαδραστική σειρά σεμιναρίων σε όλη την Ελλάδα!

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Ως δάσκαλοι, είμαστε, εκ των πραγμάτων, αιώνιοι μαθητές! Η φετινή σειρά σεμιναρίων της Εxpress Publishing εστιάζει στη δυνατότητα μας να μαθαίνουμε δια βίου, να χρησιμοποιούμε νέα εργαλεία και να αξιοποιούμε ανανεωμένα πλαίσια μάθησης. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας και πρόκειται να ταξιδέψουν σε 28 πόλεις—ίσως και στη δική σας!.

 • DigiVerse: μια ψηφιακή εργαλειοθήκη για την εκμάθηση Αγγλικών

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Σε αυτό το άρθρο, εξερευνούμε τα ενημερωμένα ψηφιακά μας εργαλεία και εξετάζουμε τους τρόπους που αυτά προσφέρουν μια πλούσια και εξατομικευμένη εμπειρία σε μαθητές και μαθήτριες όλων των επιπέδων. Μέσα από το ψηφιακό οικοσύστημα του DigiVerse, η μάθηση γίνεται πιο μαθητοκεντρική από ποτέ και προσφέρει σε μαθητές και μαθήτριες διαδραστικές δραστηριότητες, προσωποποιημένο περιεχόμενο και κίνητρα για σταθερή βελτίωση.

 • Διεθνές Συνέδριο EdYOUfest, 28-31/8 – Κολλέγιο Αθηνών

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Δωρεάν συμμετοχή μέσω Συνδέσμου Συνάδελφοι, Το EdYOUfest, ένα διεθνές εκπαιδευτικό φεστιβάλ για όσους διδάσκουν την αγγλική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα, φιλοξενείται φέτος στη χώρα μας! Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για τον κλάδο μας που έχει σχεδιαστεί για να μεταλαμπαδεύσει νέες ιδέες, εμπειρίες διδακτικής και μεθοδολογίας, και τεχνογνωσία. Το Europalso είναι δίπλα σε αυτήν την εκπαιδευτική εκδήλωση, προς όφελος των Συναδέλφων μας.

 • Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν ξένη γλώσσα; Αναλυτικά στοιχεία

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Ελληνες γνωρίζουν ξένες γλώσσες, και κυρίως αγγλικά. Αναλυτικότερα, μόνο ο ένας στους τρεις δεν ξέρει κάποια, αλλά το ποσοστό αποδίδεται στους κατοίκους μεγαλύτερης ηλικίας. Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι έφηβοι στην Ελλάδα κάνουν αγώνα δρόμου να «ξεμπερδεύουν» με τα πτυχία των ξένων γλωσσών έως τη Β΄ Λυκείου και την έναρξη της εντατικής προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

 • Εορτασμός ευρωπαικής ημέρας γλωσσών 2022

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Η 26η Σεπτεμβρίου είναι ημέρα αφιερωμένη στον εορτασμό των γλωσσών. Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών ( https://edl.ecml.at/ ) στις 26 Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε με απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe), στις 6 Δεκεμβρίου 2001. Το 2021 συμπληρώθηκαν είκοσι χρόνια από τον πρώτο εορτασμό της. Κάθε τέτοια ημέρα ενώνουν τη φωνή τους το Συμβούλιο της Ευρώπης (Council of Europe).

 • Career Paths: Επαγγελματικά αγγλικά για όλους! - Δείτε αναλυτικά

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Στην παγκόσμια αγορά εργασίας η δυνατότητα επικοινωνίας και χρήσης της εξειδικευμένης/επαγγελματικής αγγλικής γλώσσας αποτελεί ένα πολύτιμο εφόδιο για κάθε επαγγελματία. Η σειρά Career Paths της Express Publishing θα προσφέρει στους σπουδαστές σας την ευκαιρία να ξεχωρίσουν στον σκληρό επαγγελματικό στίβο, να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους, να εργαστούν στο εξωτερικό και να επικοινωνήσουν με ευχέρεια.

 • Express Digi School: Η πιο εξελιγμένη πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης στο σχολείο μας!

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Express Digi School - Η πιο εξελιγμένη πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης στο σχολείο μας! Σύγχρονη και ασύγχρονη διδασκαλία Φιλικό, διασκεδαστικό και ευέλικτο περιβάλλον διδασκαλίας Αποτελεσματική εκπαίδευση σε οποιεσδήποτε συνθήκες Επιτυγχάνουμε Ομαδικότητα, συνεργασία & άμιλλα. Αδιάκοπη λειτουργία της τάξης και της ροής των μαθημάτων. Παρότρυνση και επιβράβευση μέσω Παιχνιδοποίησης . Διαρκή παρακολούθηση της προόδου των μαθητών.

 • Νηπιαγωγεία: Πώς θα γίνεται το μάθημα των Αγγλικών

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Τους βασικούς στόχους του νομοσχεδίου για την παιδεία παρουσίασε στη Βουλή, η Νίκη Κεραμέως.«Θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα από τη βάση προς τα πάνω, να δώσουμε περισσότερα εφόδια στους μαθητές, να καλλιεργήσουμε χρήσιμες δεξιότητες και να επενδύσουμε στις δυνατότητες της εκπαιδευτικής κοινότητας» είπε η Νίκη Κεραμέως στην ομιλία της στην Επιτροπή.

 • Πώς θα επαναλειτουργήσουν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Εγκύκλιο σχετικά για την επαναλειτουργία των Δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων δημοσίευσε το Υπουργείο Παιδείας. Αναλυτικά όλα όσα ορίζει: {ad} Α. Προσέλευση στη σχολική μονάδα Ο Διευθυντής/ντρια ή ο Προϊστάμενος/η και ο Σύλλογος Διδασκόντων λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού κατά την προσέλευση – αποχώρηση στη σχολική μονάδα, φροντίζοντας να τηρούνται αποστάσεις μεταξύ των μαθητών.

 • Κορωνοϊός: Ποιοί κανόνες πρέπει να τηρούνται στις εξετάσεις

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Τoν τρόπο διεξαγωγής των κάθε είδους εξετάσεων, πλην των πανελληνίων 2020 , σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία και λοιπές εκπαιδευτικές δομές αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, καθορίζει απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ. Αναφέρει: Α. Τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των μαθητών και μεταξύ των μαθητών και των εξεταστών εντός αίθουσας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Β. Προαιρετική χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας. Γ. Αποφυγή συγχρωτισμού.

 • Πέτσας: Τα δημοτικά θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου - Υπό ποιές προϋποθέσεις

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μίλησε για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων. {ad} Ερωτηθείς για τα δημοτικά σχολεία, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι «έχουν προγραμματισεί να ανοίξουν την 1 Ιουνίου εφόσον η πορεία της πανδημίας παραμένει καθοδική. Παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις αλλά προτεραιότητα αυτή την ώρα έχουν οι μαθητές της Γ' Λυκείου και οι μαθητές των Γυμνασίων.

 • Υπουργείο Παιδείας: Ερωτήσεις - απαντήσεις για το άνοιγμα των σχολείων

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Το Υπουργείο Παιδείας απαντά στις ερωτήσεις που έχουν προκύψει μετά την ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων. Αναλυτικά οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις: Γιατί ανοίγουν τα σχολεία; Είναι ασφαλή τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί; Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του Κορωνοϊού.

 • Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί – Επίδομα 800 ευρώ: Είναι κοροϊδία η ρήτρα του 30%

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Επίδομα 800 ευρώ: Την Πέμπτη 23/4, μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής “ο Βύρων” πραγματοποιήσαμε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας και επιδώσαμε επίκαιρα και νέα αιτήματα. Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων" Συγκεκριμένα, οι συνάδελφοι που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα σε πολλαπλούς εργοδότες, σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών, ιδιωτικά σχολεία.

Back to Top