Δημόσια Εκπαίδευση

 • Ξεκινούν οι πανελλήνιες 2022 - Τι αλλάζει φέτος

  Πανελλαδικές

  Την Παρασκευή 3 Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλήνιες 2022 , για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, ενώ την Πέμπτη 2 Ιουνίου ξεκινούν οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Δείτε όλη την πληροφόρηση στο xeniglossa.gr Περίπου δυο εβδομάδες απομένουν για την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων 2022. Η κατάργηση του διπλού μηχανογραφικού και η ανακοίνωση των βάσεων σχετικά νωρίς.

 • Πανελλήνιες 2022: Αναλυτικά το πρόγραμμα

  Πανελλαδικές

  Οι Πανελλήνιες 2022 θα ξεκινήσουν στις 2 Ιουνίου και λήγουν στις 30/6 με τα ειδικά μαθήματα. Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08 : 00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

 • Τι ισχύει για τις βάσεις 2021 ανά επιστημονικό πεδίο

  Πανελλαδικές

  Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις 2021 ήδη έχουν ξεκινήσει ενώ ο διευθυντής σπουδών των φροντιστηρίων «Ανάλυση», κ. Πασχάλης Λιόλιος, ανέφερε ότι οι τάσεις είναι ανοδικές, ειδικά στις υψηλόβαθμες σχολές. Εκτίμηση για το 1ο Επιστημονικό Πεδίο Ο κ. Λιόλιος για το 1ο επιστημονικό πεδίο επισήμανε τα εξής: «Στο 1ο επιστημονικό πεδίο οι βαθμολογίες των υποψηφίων με επιδόσεις πάνω από 17.000 μόρια είναι αισθητά καλύτερες από πέρυσι.

 • Βάσεις 2021: Έρχονται πάνω από 15.000 κενές θέσεις σε ΑΕΙ

  Πανελλαδικές

  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για τις βάσεις 2021 θα μείνουν 15.000 με 20.000 κενές θέσεις ενώ ένας αριθμός περί τα 8000 άτομα θα στραφεί προς τα ΙΕΚ, στα οποία εφέτος οι υποψήφιοι μπορούν να διεκδικήσουν μία θέση, μέσω της κατάθεσης δεύτερου μηχανογραφικού δελτίου. Η θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που καθορίζεται με ευθύνη των Πανεπιστημίων είναι μέτρο το οποίο μπορεί να στερήσει την είσοδο στις σχολές υποψηφίων με βαθμούς 2.

 • Πανελλήνιες 2021: Τα θέματα στα Ιταλικά

  Πανελλαδικές

  Πανελλήνιες 2021: Την Τετάρτη 7/7 οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στο μάθημα των Ιταλικών - Με ποιό μάθημα συνεχίζουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα. Tα θέματα στα Ιταλικά εδώ Οι εξετάσεις στα Ειδικά Μαθήματα θα διενεργηθούν μέχρι και 9 Ιουλίου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα: Στην ιστοσελίδα https://www.minedu.gov.gr/news/49064-15-06-21-analytiko-programma-eidikon-mathimaton, του υπουργείου παιδείας παρέχονται όλες οι πληροφορίες για τους υποψηφίους.

 • Πανελλήνιες 2021: Τα θέματα στα Αγγλικά

  Πανελλαδικές

  Πανελλήνιες 2021: Στα Αγγλικά εξετάστηκαν οι υποψήφιοι την Τρίτη 29/6. Ξεκίνησε η εξέταση των υποψηφίων στα Ειδικά Μαθήματα Δείτε τα θέματα στα Αγγλικά εδώ Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων . Αναλυτικότερα, οι εξετάσεις στα Ειδικά Μαθήματα θα διενεργηθούν από 29 Ιουνίου μέχρι και 9 Ιουλίου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα: Στην ιστοσελίδα.

 • Πανελλήνιες 2021: Ανακοινώθηκε η νέα μειωμένη ύλη

  Πανελλαδικές

  Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη μείωση της εξεταστέας ύλης των Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ τάξης Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. και της Δ΄ τάξης των Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.) για το σχολικό έτος 2020-2021 αποφάσισε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως. Η Υπουργός αιτήθηκε από το Δ.Σ.

 • Κεραμέως: Τι θα γίνει σε περίπτωση που κλείσουν τα Δημοτικά λόγω κορονοϊού

  Πρωτοβάθμια

  Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε οτι δεν υπάρχει εισήγηση να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία επειδη όμως ότι επειδή υπάρχει έξαρση της πανδημίας αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών. Όπως ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, από την αρχή της κρίσης ακούνε τους ειδικούς και οι ειδικοί δεν το έχουν συστήσει αυτό ακόμα ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει τάση διασποράς εντός των σχολείων.

 • Ανακοινώνονται οι βάσεις 2020

  Πανελλαδικές

  Βάσεις 2020 : Την, Παρασκευή 28-8-2020, και ώρα 9 π.μ. σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020 για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Δείτε τις Βάσεις 2020 Βάσεις 2020 Αποτελέσματα πανελληνίων 2020: Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας: α).

 • Βγαίνουν οι Βάσεις 2020: 8 στους 10 σε σχολή

  Πανελλαδικές

  Βάσεις 2020 : Τίτλοι τέλους για την πολύμηνη αναμονή για περίπου 100.000 υποψήφιους σε μία ιδιαίτερη χρονιά, για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς η ανακοίνωση για τις βάσεις 2020 των σχολών και των τμημάτων των ΑΕΙ είναι προ των θυρών. Πότε θα βγούν οι Βάσεις 2020 Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση για τις Βάσεις 2020 θα γίνει το νωρίτερο τέλος εβδομάδας δηλαδή Παρασκευή 28 Αυγούστου.

 • Πανελλήνιες 2020: Τι θα ισχύσει φέτος - Το πρόγραμμα για τα ειδικά μαθήματα

  Πανελλαδικές

  Πανελλήνιες 2020 : Φέτος θα λειτουργήσουν περίπου 80 νέα εξεταστικά κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα, ώστε να μπουν λιγότεροι υποψήφιοι στις κατάλληλες αίθουσες. Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τη διεξαγωγή των Πανελληνίων 2020, με τα 300 μέλη των αρμόδιων επιτροπών αλλά και τους 100.000 υποψήφιους να προετοιμάζονται για εξετάσεις υπό διαφορετικές συνθήκες, με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και άλλους κανόνες.

 • ΠΕΚΑΔΕ: Τα κριτήρια για την αποτελεσματική εισαγωγή των Αγγλικών στο Νηπιαγωγείο

  Πρωτοβάθμια

  ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Θέσεις και προτάσεις της Π.Ε.Κ.Α.Δ.Ε για τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στο Νηπιαγωγείο Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ, Σκοπός του παρόντος υπομνήματος είναι να σας γνωστοποιήσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις της Π.Ε.Κ.Α.Δ.Ε. αναφορικά με τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στο Νηπιαγωγείο με αφορμή τις εξαγγελίες του ΥΠΑΙΘ για την εισαγωγή του μαθήματος της Αγγλικής στο.

 • Προβλήματα στη διδασκαλία της Γαλλικής ως Δεύτερης Ξένης Γλώσσας

  Δευτεροβάθμια

  Υπόμνημα του Δ.Σ. του ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ. προς την Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Νίκη Κεραμέως, και την Υφ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Σ. Ζαχαράκη Πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους και τη συγκρότηση των τμημάτων Β Ξένης Γλώσσας στα Γυμνάσια -εν προκειμένω της Γαλλικής- σας ενημερώνουμε για τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται από την εφαρμογή της εγκυκλίου 53476/ΓΔ4/28-03-2017 Υ.Α.

 • Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία – Εγκύκλιος

  Δημόσια Εκπαίδευση

  Σύμφωνα με την εγκύκλιο για τον ορθό και έγκαιρο προγραμματισμό της διδασκαλίας της 2ης Ξένης Γλώσσας στην Ε’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων με λειτουργικότητα από 4/θέσια και άνω θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα: 1. Οι Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων με λειτουργικότητα από 4/θέσια και άνω ενημερώνουν για την επιλογή της 2ης Ξένης Γλώσσας τους μαθητές/τριες της Δ ́ τάξης.

Back to Top