Ο πλέον διαδεδομένος τρόπος αναζήτησης εργασίας είναι μέσω των διάσημων Social Networks καθώς και των sites καριέρας.
Σε παλαιότερο άρθρο σας έχουμε περιγράψει αναλυτικά πόσο σημαντική είναι η παρουσία στα Social Networks και πόσο πολύ επηρεάζουν τις εταιρίες που βρίσκονται σε διαδικασία ανεύρεσης προσωπικού.
Παρακάτω σας αναφέρουμε 4 απλούς τρόπους για να βελτιστοποιήσετε το “social” βιογραφικό σας.
1. Αναφορά των social links σας στο βιογραφικό
Φροντίστε να βάζετε τα links του προσωπικού σας προφίλ σε Facebook, Twitter, LinkedIn κτλ μέσα στο βιογραφικό σας. Οι εταιρίες θα τα ψάξουν έτσι κι αλλιώς οπότε γιατί να μην τους εξοικονομήσετε χρόνο και να μην δείξετε πόσο εκσυγχρονισμένοι είστε;
2. Φροντίστε να είστε “updated”
Τουλάχιστον μια φορά το μήνα πρέπει να κάνετε έναν έλεγχο στα στοιχεία που παρέχετε τόσο μέσα από το CV σας όσο και μέσα από τα Social Networks και τα sites καριέρας ώστε να είναι όλα συγχρονισμένα και updated. Δεν είναι καλό να υπάρχουν άλλες πληροφορίες για εσάς στο LinkedIn και άλλες στο βιογραφικό σας.
3. Δεν αρκεί το απλό copy/paste
Ήδη γνωρίζετε ότι το κάθε network έχει την δική του φιλοσοφία και πολλές φορές έχουμε πει πως αλλιώς μοιράζεσαι κάτι στο Facebook αλλιώς στο Twitter και αλλιώς στο LinkedIn. Το ίδιο ισχύει και για το βιογραφικό σας. Μην κάνετε απλώς copy paste τα δεδομένα σας γιατί τα έχετε έτοιμα στο Word και δεν θέλετε να χάσετε χρόνο. Προσαρμόστε τα στο στυλ και το ύφος του κάθε network και φροντίστε να συμπληρώνετε τα διαθέσιμα πεδία με την πληροφορία που πρέπει.
4. Χρησιμοποιείστε τις σωστές «λέξεις-κλειδιά»
Εκτός από την εμπειρία σας, τις ικανότητες και τους στόχους σας, κάτι επίσης πολύ σημαντικό για το βιογραφικό σας είναι η χρήση των σωστών keywords ώστε να βγαίνετε ψηλά στις μηχανές αναζήτησης. Βρείτε λέξεις από αγγελίες που σας ενδιαφέρουν και ενσωματώστε τες στο βιογραφικό σας έτσι ώστε όταν οι εταιρίες χρησιμοποιούν το Google για να βρουν κάποια άτομα με τα συγκεκριμένα προσόντα να είστε on top of the list.
Είναι σημαντικό να προσέχετε ιδιαίτερα την δημόσια εικόνα σας καθώς οι εταιρίες είναι σίγουρο ότι θα σας «αναζητήσουν». Γι’ αυτό προωθήστε τον εαυτό σας σωστά.
Πηγή: mashable.com
.gugoo.gr