Η Υπουργός Παιδείας Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στην τηλεόραση της ΝΕΤ στην οποία τόνισε ότι το πρόγραμμα των εξετάσεων είχε ήδη ανακοινωθεί αλλά λόγω των εκλογών χρειάστηκε μία αναθεώρηση η οποία όμως δεν πλήττει τον κύριο όγκο των εξεταζομένων.

Επεσήμανε δε τα εξής

«Το πρόγραμμα τροποποιείται ως προς τα ειδικά μαθήματα και τις επαναληπτικές εξετάσεις. Δηλαδή επηρεάζεται ένα τμήμα των παιδιών που είναι μικρό σε σχέση με το συνολικό αριθμό τους. Αυτή η τροποποίηση που έγινε αναγκαστικά και θα ανακοινωθεί εντός των ημερών δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα. Ποιο είναι αυτό; Να έχουμε έγκαιρη βαθμολόγηση έτσι ώστε τα παιδιά να λάβουν γνώση και να μπορέσουν να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους.


Είναι μερικά μαθήματα, όπως τα Αγγλικά που είναι ένα ειδικό μάθημα και στο οποίο έχουμε μεγάλη συμμετοχή. Διαγωνίζονται περίπου 20.000 παιδιά. Εξετάζουμε λοιπόν, μήπως μπορούμε να το μεταφέρουμε την Παρασκευή 15 Ιουνίου. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα παραδώσουμε τα εξεταστικά κέντρα για τις εκλογές –έχει γίνει η σχετική συνεννόηση. Μ’ αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να ξεκινήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα και η βαθμολόγησή των Αγγλικών καθώς πρόκειται για το ειδικό μάθημα με τους περισσότερους υποψηφίους.

Αυτός είναι ο προσανατολισμός μας. Δεν θέλουμε να χάσουμε μέρες, υπάρχουν βέβαια οι εκλογές αλλά δεν θέλουμε να χάσουμε μέρες. Το Υπουργείο εκεί συγκεντρώνει την προσοχή του και την αγωνία του αλλά επειδή δεν έχει ανακοινωθεί το οριστικό πρόγραμμα κρατώ μια επιφύλαξη. Ωστόσο, η λογική είναι αυτή.»

ipaideia.gr