To HappyToons, η νέα σειρά εκμάθησης Αγγλικών της Express Publishing για παιδιά, μετατρέπει την κάθε διδακτική ώρα σε παιχνίδι!

Η αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων, η εκμάθηση μέσω STEAM και η εστίαση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων βοηθούν τα παιδιά να μάθουν όχι απλώς Αγγλικά, αλλά και μαθήματα πολύτιμα για το μέλλον τους.

Tο εκπαιδευτικό πλαίσιο του Happy Toons δυναμώνει κάθε παιδί!

Μέσα από τη ζωή του Troy και της Μia, της Sofia και του Alex, τα παιδιά μαθαίνουν την έννοια της συμπερίληψης, την αξία του παιχνιδιού, και εισάγονται σταδιακά στον κόσμο των Αγγλικών!

1. Ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης:

Η σειρά HappyToons ενδυναμώνει τους μαθητές και τις μαθήτριες μέσα από περιεχόμενο και διαδραστικό υλικό που δίνει έμφαση στην καλλιέργεια αξιών και στη συναισθηματική ωριμότητα. Έτσι, τα παιδιά:

  • δείχνουν αυξημένη προσοχή και αυτονομία
  • μαθαίνουν και κατευθύνουν τη μαθησιακή τους πορεία με αίσθηση υπευθυνότητας
  • γίνονται πιο ανθεκτικά και συνεργάσιμα, μαθαίνουν να αναλαμβάνουν ρίσκα με υπευθυνότητα και να ανταποκρίνονται σε προκλήσεις.

2. Διαδραστικές δραστηριότητες

Η σειρά HappyToons προσφέρει άπειρες ευκαιρίες διάδρασης και διαβαθμισμένο περιεχόμενο που βοηθά και ενθαρρύνει τα παιδιά να μιλήσουν Αγγλικά. Η ανακύκλωση γλωσσικών δομών και λεξιλογίου κάνει την επανάληψη και την εμπέδωση αβίαστες διαδικασίες που εντάσσονται στον κύκλο μάθησης με τρόπο οργανικό!

Παράλληλα, η τεχνολογία συμβάλλει στο να γίνει η εκπαίδευση ένα ταξίδι εξερεύνησης, παιχνιδιού και έκφρασης. Τρία εργαλεία βοηθούν σε αυτό:

  1. Το DigiIWB: συμβατό με κάθε συσκευή, το DigiIWB είναι το διαδραστικό μας λογισμικό, χρήσιμο τόσο εντός όσο και εκτός της τάξης. Ο διαδραστικός μας πίνακας είναι ένα ευέλικτο εργαλείο που εμπλουτίζει τη διδακτική εμπειρία, ενισχύοντας την αλληλεπίδραση και τη συνεργασία. Οι λειτουργίες έξυπνης πλοήγησης προσφέρουν ευκολία στη χρήση, ενώ η εφαρμογή του gamification (ή παιχνιδοποίησης)ενθαρρύνει την ενεργή συμμετοχή των μαθητών.
  2. Ludenso Explore: το Ludenso Explore φέρνει τα HappyToons κυριολεκτικά στη τάξη σας! Απλώς κατεβάστε την εφαρμογή και σαρώστε τις σελίδες του βιβλίου για να δείτε τρισδιάστατα αντικείμενα να ξεπηδούν από τη σελίδα! Η Επαυξημένη Πραγματικότητα προσφέρει στους μαθητές μια δυναμική και διαδραστική εμπειρία μάθησης μέσω μιας πολυαισθητηριακής προσέγγισης.
  3. DigiBooks: ο κατάλληλος σύμμαχος για διαδραστική μελέτη στο σπίτι! Μέσω των DigiBooks, τα παιδιά εντάσσονται σε ομάδες και συναγωνίζονται προκειμένου να κερδίσουν πόντους και τρόπαια. Την ίδια στιγμή, οι εκπαιδευτικοί αποκτούν πρόσβαση σε αναφορές προόδου και άλλα δεδομένα σχετικά με την πρόοδο μεμονωμένων μαθητών και της τάξης τους, συνολικά.

3. Μάθηση μέσω STEAM, CLIL και διαμεσολάβησης

Στη σειρά HappyToons ενσωματώνονται καινοτόμες μεθοδολογίες διδασκαλίας όπως το CLIL, το STEAM και η διαμεσολάβηση. Αλλά τι σημαίνουν όλα αυτά;

  • Μέσω του CLIL, τα παιδιά μαθαίνουν Αγγλικά παράλληλα με άλλα μαθήματα, όπως η ιστορία και η τεχνολογία, αναπτύσσοντας κριτική και συνδυαστική σκέψη.
  • Παρόμοια, το STEAM ενσωματώνει τις αρχές της επιστήμης, της τεχνολογίας, των τεχνών και των μαθηματικών στο μάθημα Αγγλικών. Στο πλαίσιο ενός μαθήματος STEAM, τα παιδιά καλούνται να πραγματοποιήσουν πειράματα ή projects και να δώσουν λύσεις βάσει των γνώσεων τους. Έτσι, η ξένη γλώσσα γίνεται εργαλείο επικοινωνίας και τα παιδιά μαθαίνουν να σκέφτονται δημιουργικά και να αναλαμβάνουν ρόλους ευθύνης.
  • Η διαμεσολάβηση ενισχύει τη γλωσσική και πολιτιστική συνείδηση, προάγοντας τη συνεννόηση κυρίως σε πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα, αλλά και μεταξύ ατόμων με διαφορετικές προσλαμβάνουσες. Αυτή η δεξιότητα καλλιεργεί τη γλωσσική επάρκεια και τη συναισθηματική νοημοσύνη.

Η νέα μας σειρά για Junior τάξεις συνοδεύεται από το MyHappyToons Alphabet Book, το Companion και το Grammar Book. Οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν επίσης posters, picture flashcard, test booklets και downloadable resources.

Και μην ξεχνάτε: This could be the beginning of a beautiful TOONship!

Επισκεφθείτε το eshop της Express Publishing, ΕΔΩ.