Ενημέρωση του Γαλλικού Ινστιτούτου για εξετάσεις Μαΐου – Ιουνίου 2021

Α.

  1. Έχοντας διεξάγει όλες τις εξετάσεις Sorbonneκαι DALF που εκκρεμούσαν προσπαθήσαμε στα μέτρα του δυνατού, λόγω πανδημίας, να ικανοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα αιτήματα εξετάσεων (αλλαγές ωρών σε προφορικές εξετάσεις, μεταφορές εξετάστρων κλπ). Η επιλογή των ημερομηνιών εξαρτάτο πάντοτε από την άδεια που λαμβάναμε από το αρμόδιο Υπουργείο. Όσον αφορά στις εξετάσεις DELF οι οποίες θα διεξαχθούν στις 14 - 17 Μαΐου και γνωρίζοντας ότι συμπίπτουν με άλλες εξετάσεις ήταν αδύνατον να επιλεγούν άλλες ημερομηνίες γι’ αυτό και οργανώνουμε τις γραπτές δοκιμασίες πάντα απόγευμα ώστε κάποιοι υποψήφιοι που παρουσιάζονται ταυτόχρονα και στα Αγγλικά να διευκολυνθούν. Σημειώνουμε ότι πάντοτε συμπίπτουν οι εξετάσεις μας με αυτές της Αμερικανικής Ένωσης ώστε να διευκολύνουμε (όσο μπορούμε) τους λιγοστούς υποψήφιους απομακρυσμένων περιοχών που μετακινούνται σε άλλες πόλεις – νησιά και ασφαλώς έχουν τα ίδια δικαιώματα στην μόρφωση και παρουσία στις εξετάσεις.
  1. Οι ημερομηνίες εξετάσεων Ιουνίου άλλαξαν ( αναλυτικό πρόγραμμα), γεγονός που δεν ήταν τόσο εύκολο και αυτό επειδή 12-13 Ιουνίου υπήρχαν άλλες εξετάσεις Αγγλικών τις οποίες πληροφορηθήκαμε πρόσφατα.

Πρέπει δε να γνωρίζετε ότι δεν είναι εύκολο να υπάρξουν τόσα πολλά Σαββατοκύριακα ελεύθερα που να ικανοποιούν τους πάντες (αγωνίσματα αθλητισμού, εξετάσεις πανεπιστημίων, εκδηλώσεις κλπ) κάτι που όπως αντιλαμβάνεστε είναι πρακτικά αδύνατον.

Η αλλαγή του προγράμματος ώστε τουλάχιστον να συμπίπτουν διπλώματα με λιγότερες απαιτήσεις όπως το Α1 – Α2 τα οποία διεξάγονται 26 Ιουνίου το απόγευμα, έγινε ώστε να διευκολυνθούν οι πλείστοι όσοι παρουσιάζονται σε υψηλότερα διπλώματα στις Αγγλικές εξετάσεις.

Β.

  1. Η έλευση στο εξεταστικό κέντρο καθηγητών και υποψηφίων γίνεται μόνο με επίδειξη αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (auto-test) εκτός εάν υπάρξουν διαφορετικές αποφάσεις από τις Ελληνικές αρχές.
  1. Παρουσιάζεστε στο εξεταστικό κέντρο με την πρόσκλησή σας και την ταυτότητα ή διαβατήριό σας. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
  1. 3. Οι προσκλήσεις Μαΐου είναι ήδη αναρτημένες στο διαδίκτυο.
  1. Στις εξετάσεις απαγορεύεται η ενεργοποίηση κινητού τηλεφώνου, smart watch, ταμπλέτας.
  1. Ο υποψήφιος γράφει μόνο με στυλό διαρκείας μαύρου ή μπλε χρώματος. Απαγορεύεται η χρήση οποιουδήποτε διορθωτικού υποψήφιος που θέλει ν’ αλλάξει απάντηση με πολλαπλό σύστημα ερωτήσεων ή φράση, διαγράφει το λάθος ή ολόκληρη την πρόταση.

Λυπούμαστε ακόμη μία φορά εάν σε κάποιες περιπτώσεις δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα όλων.

Ευχόμαστε σε όλους « Καλό Πάσχα» και « Καλή Επιτυχία» !

Calendrier