Εβδομάδα της γαλλικής γλώσσας και της Γαλλοφωνίας 2015

Πρόσκληση σε ταξίδι

09-18/03/2015 | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος & ΘεσσαλονίκηςΔείτε τα αποτελέσματα διαγωνισμού Γαλλοφωνίας 2015

Κατεβάστε το πρόγραμμα της Εβδομάδας Γαλλοφωνίας 2015

Στον αστερισμό του ταξιδιού στο πλαίσιο της Γαλλοφωνίας θα κυλήσει ο μήνας Μάρτιος, σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες πρεσβείες της Αθήνας, ώστε να εορταστεί η χρήση μιας κοινής γλώσσας που ενώνει πέντε ηπείρους: τα γαλλικά.

Έκθεση Οι Θαυμάσιες εικόνες του Βελγικού Κέντρου Κινουμένου Σχεδίου – Μουσείο των Βρυξελλών, με αφορμή τον εορτασμό των 25 χρόνων από την ίδρυσή του, με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Βελγίου.

Λογοτεχνική στρογγυλή τράπεζα Το αστυνομικό και νουάρ μυθιστόρημα

Τρείς συγγραφείς από τις δύο όχθες της Μεσογείου, που χρησιμοποιούν το έγκλημα ως πρόφαση, εξερευνούν την κοινωνική πραγματικότητα, τις πολιτικές αποκλίσεις και την σκληρότητα ασυνήθιστων πεπρωμένων:Dominique Manotti, Miloudi Hamdouchi και Τεύκρος Μιχαηλίδης.

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Μαρόκου.


Θεατρικό δρώμενο με μαριονέτες Η νύχτα θα τελειώσει κάποια μέρα; από την ομάδα La Tête dans le sac(Ελβετία). Η παράσταση, που πλαισιώνεται από μουσικούς, ξεδιπλώνεται γύρω από το ρεμπέτικο και την ιστορία της γέννησής του.

Μία πρόταση της Πρεσβείας της Ελβετίας.


11 & 14/03/2015

Εθνικός διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2015

1.000 νικητές διακρίνονται


Το θέμα της Πρόσκλησης σε ταξίδι και η φρεσκάδα του παιδικού κοινού ξυπνούν την επιθυμία μας για ταξίδια σε άλλους τόπους. Οι καλύτερες δημιουργίες βραβεύονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 14 Μαρτίου. Όπως και το 2014, 16 νικητές θα ταξιδέψουν στη Γαλλία για να συμμετάσχουν σε πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα. Με την υποστήριξη της Τοπικής αυτοδιοίκησης Προβηγκίας-Άλπεων-Κυανής Ακτής και του Sofitel.

Πληροφορίες: [email protected]