Europalso για Μαύρα ιδιαίτερα - Παράνομα οικοδιδασκαλεία: Προσυπογράφουμε τη διαμαρτυρία – αίτημα ΕΔΩ

Πόλη ___________ Ημερομηνία: ___/___/2019

Προς: κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργός

κα Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Υπουργός Οικονομικών

κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων

κ. Γιάννη Βρούτση, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

κ.κ. Βουλευτές

Αξιότιμοι κυρίες, κύριοι,

Σας γνωστοποιούμε και προσυπογράφουμε αίτημα των Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών για εύρεση λύσης στο μείζον πρόβλημα των παράνομων οικοδιδασκαλείων και των μαύρων ιδιαιτέρων μαθημάτων. Μάστιγα που όχι μόνο έχει «γονατίσει» και ακόμη χειρότερα κλείσει πολλές επιχειρήσεις μας, αλλά συνετέλεσε και στην εξάπλωση της παραοικονομίας.

Η παθογένεια αυτή, επιπρόσθετα, στερεί αφενός μεν σημαντικά έσοδα από το κράτος και αφετέρου τους αναγκαίους πόρους από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Υπάρχουν λύσεις για να περιορίσουν σημαντικά την τεράστια φορο-διαφυγή και εισφορο-αποφυγή, αρκεί να υπάρχει ειλικρινής θέληση της πολιτείας για να δρομολογηθούν οι κατάλληλες ενέργειες.

Ενδεικτικά σας παραθέτουμε τρόπους εξεύρεσης λύσεων και αντιμετώπισης της μάστιγας:

  1. Οι εξεταστικοί φορείς, προκειμένου να εγγράψουν υποψηφίους σε εξετάσεις γλωσσομάθειας, να ζητούν ελάχιστη υποχρέωση παρακολούθησης μαθημάτων ξένης γλώσσας σε ΚΞΓ, πρακτική η οποία εφαρμόζεται ήδη με νόμο σε Σχολές Μουσικής, Σχολές Χορού και Οδήγησης. Με εξαίρεση, φυσικά, τους υποψηφίους που εγγράφονται στις εξετάσεις του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας μέσω των δημόσιων σχολείων.
  2. Nα απαιτείται υποχρεωτικά από όλους τους εξεταστικούς φορείς, ο Α.Φ.Μ. και ο κωδικός ΕΟΠΠΕΠ του κέντρου ξένων γλωσσών ή του οικοδιδάσκαλου για να μπορεί να λαμβάνει μέρος ο υποψήφιος σε εξετάσεις γλωσσομάθειας.
  3. Να θεσπιστούν ποινές (π.χ. άρση άδειας ή επιβολή χρηματικού προστίμου) για κατ’ οίκον διδασκάλους για τους οποίους προκύπτει από διασταύρωση στοιχείων ότι αποκρύπτουν έσοδα από την επαγγελματική τους δραστηριότητα, δηλαδή φοροδιαφεύγουν και εισφοροαποφεύγουν.
  4. Να προβλεφθούν κίνητρα απαίτησης αποδείξεων από τους γονείς για τα μαθήματα ξένης γλώσσας των παιδιών τους (π.χ. έκπτωση φόρου ειδικά για αυτά τα έξοδα). Κατ’ αυτόν τον τρόπο παύουν επίσης οι γονείς να γίνονται συνυπεύθυνοι στην τεράστια φοροδιαφυγή.
  5. Να ελεγχθούν όλες οι διαδικτυακές διαφημιστικές σελίδες καθηγητών ιδιαιτέρων μαθημάτων ξένων γλωσσών από αρμόδια υπηρεσία.

Επιπλέον, τονίζουμε ότι όλοι όσοι αποστερούν έσοδα από το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία, αυξάνοντας έτσι το ούτως ή άλλως κρυφό εισόδημά τους, εισπράττουν βοηθήματα και επιδόματα χωρίς να έχουν καταβάλλει αντίστοιχες εισφορές, εις βάρος των νομίμων επιχειρήσεων

Ζητάμε, λοιπόν, από τα Υπουργεία Παιδείας, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, τους Βουλευτές και όλους τους συναρμόδιους κρατικούς φορείς και υπηρεσίες:

Να προβείτε άμεσα σε ρυθμίσεις και νομοθετικές διατάξεις που θα προστατεύσουν τα νόμιμα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και θα οδηγήσουν στην πάταξη της τεράστιας Φοροδιαφυγής και Εισφοροαποφυγής των παράνομων οικοδιδασκαλείων και των μαύρων ιδιαιτέρων μαθημάτων.

Εντωμεταξύ, εμείς τα νόμιμα Κέντρα Ξένων Γλωσσών συνεχίζουμε να οδηγούμαστε σε «λουκέτο» με τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις για όλους μας.

Περιμένουμε εναγωνίως την ανταπόκρισή σας, άμεσα, στο μείζον αυτό ζήτημα.

Με εκτίμηση,

Όνοματεπώνυμο: ...……...………..…….………..………... υπογραφή / σφραγίδα επιχείρησης

(Ιδιοκτήτης / τρια ΚΞΓ)