Αθήνα, 10 Ιουλίου 2020

Προς: Συναδέλφους Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Συνάδελφοι,

Διαβάστε εδώ την επιστολή διαμαρτυρίας του Συνδέσμου μας σχετικά με το νέο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας που επιτρέπει τη συστέγαση των Ιδιωτικών Σχολείων με τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Καταθέστε τη διαμαρτυρία σας στο opengov.gr πατήστε εδώ μέχρι και την Τετάρτη 15/7 προκειμένου να αποσύρει η Υπουργός το επίμαχο άρθρο (άρθρο 3: Οργάνωση και πρόγραμμα ιδιωτικών σχολείων).

Μόνο ενωμένοι και με δυνατή φωνή μπορούμε να πετύχουμε στους αγώνες μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠρόεδροςΗ Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος ΖηκόπουλοςΈφη Θεοχάρη

Η επιστολή διαμαρτυρίας

Συστέγαση ιδιωτικών σχολείων με ΚΞΓ

Αξιότιμη κα Υπουργέ,

Στο νέο Σχέδιου Νόμου: «Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» με το άρθρο 3“επιτρέπεται η συστέγαση των ιδιωτικών σχολείωνμεάλλα ιδιωτικά σχολεία, ξένα σχολεία, κέντρα δια βίου μάθησης, κέντρα ξένων γλωσσών, φροντιστήρια, καθώς και με άλλους φορείς που αναφέρονται στην παρ. Θ.3 του ν. 4093/2012 (Α ́ 222)”.Για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε ότι όχι μόνο αγνοείτε παντελώς τον Κλάδο μας αλλά επιπλέον προωθείτε διατάξεις που αποβαίνουνκαταστροφικές για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Θεωρούμε άκρως απαράδεκτο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ΚΞΓ που ανήκουν στηνραχοκοκκαλιά της εθνικής οικονομίας και έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην ελληνική κοινωνία, να παραδίδονται στα συμφέροντα των μεγάλων ιδιωτικών σχολείων.Η κίνησή σας αυτή, σε συνδυασμό τόσο με τη μάστιγατων μαύρων ιδιαιτέρων μαθημάτων και των παράνομων οικοδιδασκαλείων, για τα οποία επανειλημμένως σας έχουμε προτείνει εφικτές λύσειςτις οποίες έχετε αγνοήσει,όσο και με την επιβολήτων περιοριστικών μέτρων λειτουργίας των ΚΞΓ λόγω Covid-19αποτελεί ταφόπλακα για την ύπαρξή μας

Διαμαρτυρόμαστε έντονα,διότι:

χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση ή διαβούλευση με τον κλάδο μαςπροωθείτε Σχέδιο Νόμου που επιτρέπει τη συστέγαση των ιδιωτικών σχολείων με Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας για συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για φλέγοντα και άμεσα ζητήματα του Κλάδου των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, ουδέποτε μας έχετε συναντήσει.Κυρία Υπουργέ,Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι εφόσον επιτρέψετε τη συλλειτουργία τωνιδιωτικών σχολείων με τα ΚΞΓ, συνειδητάκαταδικάζετε το Κλάδο μας σε αφανισμόκαι στέλνετε τους ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών στην ανεργία.

Σας καλούμε:

Να απαλείψετεάμεσα το επίμαχο άρθρο από το Σχέδιο Νόμου

Να μην επιτρέψετετη συστέγαση ιδιωτικών σχολείων με τα κέντρα ξένων γλωσσών