Αθήνα, 23 Απριλίου 2021

Προς: Συναδέλφους Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων της Υπουργού Παιδείας και των ενεργειών μας για επαναλειτουργία δια ζώσης των Κέντρων μας, δείτε εδώ επιστολή διαμαρτυρίας προς την Υπουργό κα Κεραμέως, με την οποία α. εκφράζουμε την έντονη αγανάκτηση μας για την απουσία κάθε αναφοράς στον Κλάδο και β. απαιτούμε, μαζί με τα σχολεία, να ξεκινήσουν και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών δια ζώσης εκπαίδευση, 10 Μαϊου.

Δείτε επίσης επιστολή μας προς τον ΕΟΠΠΕΠ πατήστε εδώ για παράταση επικαιροποίησης.

Τέλος, τη Δευτέρα 19 Απριλίου στο ΕΕΑ, ο Πρόεδρος κ. Γ. Ζηκόπουλος έκανε παρέμβαση στον Υπουργό Οικονομικών κο Σταϊκούρα για την επικαιροποίηση και τα μαύρα ιδιαίτερα μαθήματα που πλήττουν τα νόμιμα ΚΞΓ. Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο.

Θέμα 1ονIEC – International Examination Centre

Εξετάσεις θερινής περιόδου:

Ανακοίνωση ημερομηνιών διεξαγωγής εξετάσεων EUROPALSO, ESB, CAMBRIDGE τη Μ. Τρίτη

Για εκπρόθεσμες και συμπληρωματικές αιτήσεις επικοινωνήστε άμεσα με το Γραφείο Εξετάσεων

Στελέχωση εξεταστικών κέντρων ESB-Cambridge-Europalso

Θέμα 2ον:Επικαιροποίηση Αδειών ΚΞΓ, ανά διετία, έως 31/5

Σημείωση 1: Για να γνωρίζετε αν έχει παρέλθει η διετία, λαμβάνετε υπόψη την ημερομηνία που αναφέρεται στη 2η σελίδα της πιο πρόσφατης απόφασης επικαιροποίησης. Η ημερομηνία λήξης της επικαιροποίησης αναγράφεται ρητώς, με έντονη γραφή και υπογράμμιση, ως ακολούθως: «επικαιροποιείται από τον ΕΟΠΠΕΠ για περίοδο δύο ετών, ήτοι έως 31/5/2021».

Σημείωση 2: Αναφορικά με τις ασφαλιστικές ενημερότητες ΙΚΑ και ΟΑΕΕ (ΕΦΚΑ), σας ενημερώνουμε ότι πλέον εκδίδεται μια (1) ενημερότητα, κοινή για όλα τα ταμεία (τ.ΙΚΑ σαν εργοδότης και τ.ΟΑΕΕ σαν επαγγελματίας). Η ενημερότητα μπορεί να εκδοθεί είτε με χρηση των κωδικών taxis είτε με χρήση των κωδικών ΙΚΑ. Σε κάθε περίπτωση, ο ενδιαφερόμενος μπαίνει στην ίδια εφαρμογή, δηλαδή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ. Εάν, σε ένα από τα δύο ταμεία υπάρχει οφειλή, η ενημερότητα δεν εκδίδεται, ωστόσο υπάρχει σχετική ειδοποίηση πάνω στο έγγραφο.

  • Για την επικαιροποίηση / αδειοδότηση ΚΔΒΜ ΝΕΟ

Βάσει νέας νομοθεσίας α) η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης (ΓΓΔΒΜ), μετονομάζεται σε Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας (Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ. & Ν.) και β) τα πρώην ΚΔΒΜ επιπέδου 1 και ΚΔΒΜ επιπέδου 2, συγχωνεύονται πλέον σε ΚΔΒΜ με κτηριολογικές υποχρεώσεις που συμπίπτουν με τα όσα ισχύουν για τα ΚΔΒΜ επιπέδου 2. Αναμένεται εγκύκλιος με νεώτερα τόσο για τα δικαιολογητικά αδειοδότησης/επικαιροποίησης όσο και για τις ημερομηνίες/προθεσμίες υποβολής των αντίστοιχων φακέλων. Για ότι νεώτερο θα ενημερώσουμε άμεσα.

Θέμα 3ον: Tax Advisory Office, Φορολογικά – Λογιστικά

1) Οφειλές προς την εφορία που ήταν σε αναστολή πληρωμής έως τις 30/4/2021 – παράταση έως 31/12 (πατήστε εδώ)

2) Ρύθμιση 120 δόσεων για βεβαιωμένες οφειλές από δάνεια (πατήστε εδώ)

3) Νέο Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» 2 (πατήστε εδώ)

4) Ειδική αποζημίωση για επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή τον μήνα Απρίλιο (πατήστε εδώ)

5) Δώρο Πάσχα (πατήστε εδώ)

6) Απαλλαγή ΚΞΓ από ενοίκιο Απριλίου

Απαλλάσσονται τα ΚΞΓ και από το ενοίκιο Απριλίου βάσει Δελτίου Τύπου του Υπ. Οικονομικών της 24/3/2021.

7) Παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων για οφειλές ΕΦΚΑ

(πατήστε εδώ)

8) Παράταση υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων, έως 17/5 (πατήστε εδώ)

9) Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Βιβλίων

Έως 1.7.2021 έχει παραταθεί η έναρξη της υποχρέωσης για διαβίβαση παραστατικών στην πλατφόρμα myData της ΑΑΔΕ. Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι είναι το myDATA και με ποιο τρόπο θα διαβιβάζονται τα στοιχεία στην ΑΑΔΕ. (πατήστε εδώ)

10) Υποβολή ετήσιας κανονικής άδειας στο Π/Σ

Με την υπ’ αριθμ. 8460/Δ1.2667/24.2.2021 απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε11 (γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας) στο Π.Σ. Εργάνη παρατείνεται έως 31.7.2021.

11) Φορολογικές Υποχρεώσεις Μαϊου 2021 (πατήστε εδώ)

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠρόεδροςΗ Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος ΖηκόπουλοςΈφη Θεοχάρη