Αθήνα, 10 Μαίου 2021

Προς: Συναδέλφους Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Συνάδελφοι,

Βάσει του ΦΕΚ 1872/τ.Β/8-5-2021, από 10 Μαϊου ξεκινούμε δια ζώσης μαθήματα στα Κέντρα μας για τους μαθητές μας που συμμετέχουν στις θερινές εξετάσεις για απόκτηση αναγνωρισμένων τίτλων γλωσσομάθειας σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαικό Πλαίσιο Αναφοράς (Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Γ2). Αναμένουμε να ανοίξουμε άμεσα για όλους τους μαθητές μας.

Για περισσότερες διευκρινήσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των Κέντρων μας, τους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους (self test) και τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας, πατήστε εδώ.

Με τη διαμεσολάβηση του προέδρου μας, κ. Γ. Ζηκόπουλου, μέσω Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους ιδιοκτήτες ΚΞΓ Περιφέρειας Αττικής, τα μέλη των οικογενειών τους και όλο το προσωπικό τους διενέργειας ενός (1) δωρεάν rapid test, πατήστε εδώ

Θέμα 1ονIEC – International Examination Centre

Ημερομηνίες διεξαγωγής γραπτών εξετάσεων:

EUROPALSO: 12/6, ESB: 13/6

CAMBRIDGE: YLE, KET fs, PET fs, FCE fs: 12/6

CPE: 11/6, CAE: 15/5

Για τη διεξαγωγή των εξετάσεων του Συνδέσμου μας (ESB, Europalso, Cambridge, Goethe), λαμβάνεται κάθε μέριμνα για την τήρηση των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής των υποψηφίων μας.

Για εκπρόθεσμες και συμπληρωματικές αιτήσεις επικοινωνήστε άμεσα με το Γραφείο Εξετάσεων

Στελέχωση εξεταστικών κέντρων ESB-Cambridge-Europalso

Θέμα 2ον:Επικαιροποίηση Αδειών ΚΞΓ, ανά διετία, έως 31/5

Σημείωση 1: Για να γνωρίζετε αν έχει παρέλθει η διετία, λαμβάνετε υπόψη την ημερομηνία που αναφέρεται στη 2η σελίδα της πιο πρόσφατης απόφασης επικαιροποίησης. Η ημερομηνία λήξης της επικαιροποίησης αναγράφεται ρητώς, με έντονη γραφή και υπογράμμιση, ως ακολούθως: «επικαιροποιείται από τον ΕΟΠΠΕΠ για περίοδο δύο ετών, ήτοι έως 31/5/2021».

Σημείωση 2: Αναφορικά με τις ασφαλιστικές ενημερότητες ΙΚΑ και ΟΑΕΕ (ΕΦΚΑ), σας ενημερώνουμε ότι πλέον εκδίδεται μια (1) ενημερότητα, κοινή για όλα τα ταμεία (τ.ΙΚΑ σαν εργοδότης και τ.ΟΑΕΕ σαν επαγγελματίας). Η ενημερότητα μπορεί να εκδοθεί είτε με χρηση των κωδικών taxis είτε με χρήση των κωδικών ΙΚΑ. Σε κάθε περίπτωση, ο ενδιαφερόμενος μπαίνει στην ίδια εφαρμογή, δηλαδή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ. Εάν, σε ένα από τα δύο ταμεία υπάρχει οφειλή, η ενημερότητα δεν εκδίδεται, ωστόσο υπάρχει σχετική ειδοποίηση πάνω στο έγγραφο.

  • Για την επικαιροποίηση / αδειοδότηση ΚΔΒΜ ΝΕΟ

Βάσει νέας νομοθεσίας α) η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης (ΓΓΔΒΜ), μετονομάζεται σε Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας (Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ. & Ν.) και β) τα πρώην ΚΔΒΜ επιπέδου 1 και ΚΔΒΜ επιπέδου 2, συγχωνεύονται πλέον σε ΚΔΒΜ με κτηριολογικές υποχρεώσεις που συμπίπτουν με τα όσα ισχύουν για τα ΚΔΒΜ επιπέδου 2. Αναμένεται εγκύκλιος με νεώτερα τόσο για τα δικαιολογητικά αδειοδότησης/επικαιροποίησης όσο και για τις ημερομηνίες/προθεσμίες υποβολής των αντίστοιχων φακέλων. Για ότι νεώτερο θα ενημερώσουμε άμεσα.

Θέμα 3ον Research and promotion Centre for T.F.L. Europalso

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ

Θέμα 4ον: Tax Advisory Office, Φορολογικά – Λογιστικά

1) Αναστολές Συμβάσεων Εργασίας Μαϊου 2021 (πατήστε εδώ)

2) Προθεσμία υποβολής δήλωσης νομικών / φυσικών προσώπων και δόσεις φόρου εισοδήματος (πατήστε εδώ)

3) Νέο Πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ 2 για επιχειρήσεις (πατήστε εδώ)

Έως 31.5.2021 έχει παραταθεί η υποβολή αίτησης στο πρόγραμμα

4) Οφειλές προς την εφορία που ήταν σε αναστολή πληρωμής έως τις 30/4/2021 – παράταση έως 31/12 (πατήστε εδώ)

5) Ρύθμιση 120 δόσεων για βεβαιωμένες οφειλές από δάνεια (πατήστε εδώ)

6) Ειδική αποζημίωση για επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή τον μήνα Απρίλιο (πατήστε εδώ)

7) Απαλλαγή ΚΞΓ από ενοίκιο Απριλίου

Απαλλάσσονται τα ΚΞΓ και από το ενοίκιο Απριλίου βάσει του Ν.4747-24/4/2021, αρθρο 44.

8) Παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων για οφειλές ΕΦΚΑ

(πατήστε εδώ)

9) Παράταση υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων, έως 17/5 (πατήστε εδώ)

10) Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Βιβλίων

Έως 1.7.2021 έχει παραταθεί η έναρξη της υποχρέωσης για διαβίβαση παραστατικών στην πλατφόρμα myData της ΑΑΔΕ. Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι είναι το myDATA και με ποιο τρόπο θα διαβιβάζονται τα στοιχεία στην ΑΑΔΕ. (πατήστε εδώ)

11) Υποβολή ετήσιας κανονικής άδειας στο Π/Σ

Με την υπ’ αριθμ. 8460/Δ1.2667/24.2.2021 απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε11 (γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας) στο Π.Σ. Εργάνη παρατείνεται έως 31.7.2021.

12) Φορολογικές Υποχρεώσεις Μαϊου 2021 (πατήστε εδώ)

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠρόεδροςΗ Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος ΖηκόπουλοςΈφη Θεοχάρη