Μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία είχε η Επαγγελματική Ημερίδα Europalso στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου.

Την εκδήλωση προλόγισε η Γενική Γραμματέας, Έφη Θεοχάρη με ηχηρό μύνημα ενότητας και συμπόρευσης των συναδέλφων για να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά τα κοινά προβλήματα. Επίσης, τόνισε τα πολλαπλά οφέλη και πλεονεκτήματα με την ενεργή συμμετοχή των ΚΞΓ στις εξετάσεις μας ESB και EUROPALSO, στο Europalso Society και στις πολλαπλές δράσεις του Συνδέσμου μας. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου χαιρέτησαν εγκάρδια τους συμμετέχοντες, ευχήθηκαν τα καλύτερα για τη νέα σχολική χρονιά και αναφέρθηκαν σε ζητήματα του κλάδου μας.

Αμέσως μετά έλαβε το λόγο ο Πρόεδρος, Γιώργος Ζηκόπουλος ο οποίος χαιρέτησε με χαρά το μεγάλο πλήθος των συναδέλφων που συμμετείχαν ενεργά στις διεργασίες της ημερίδας και,

  • αναφέρθηκε στα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου και στους νικηφόρους συνδικαλιστικούς αγώνες που έχει δώσει, και συνεχίζει να δίνει, ο Σύνδεσμος προς όφελος όλων των ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών.
  • σκιαγράφησε τις νέες προκλήσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε σύντομα όλοι οι συνάδελφοι εν όψει των μεταβαλλόμενων κοινωνικών συνθηκών και των νέων τεχνολογικών εξελίξεων. Υπογράμμισε ότι στο Συνέδριο 2025 ευελπιστεί ο Σύνδεσμος μας να δώσει ρεαλιστικές απαντήσεις στις νέες αυτές προκλήσεις
  • Με εκτεταμένη αναφορά ανέλυσε διεξοδικά το αιφνιδίως προκύψαν ζήτημα συγκεκριμένου εξεταστικού φορέα με τον Σύνδεσμο μας. Δεσμεύθηκε ότι θα είναι δίπλα, αρωγός, στους συναδέλφους που τυχόν ήδη προετοιμάζουν υποψηφίους για τον ερχόμενο Δεκέμβριο και που η αιφνίδια απόφαση του συγκεκριμένου φορέα τους φέρνει σε δυσμενή θέση.

Εκπροσωπώντας το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ο Πρόεδρος ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου απηύθυνε θερμό χαιρετισμό. Ανέφερε τους αγώνες που δίνει με τον πρόεδρο μας για τα ζητήματα του κλάδου μας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επίσης μίλησε για τις πολλές ανταποδοτικές υπηρεσίες του ΕΕΑ προς τα μέλη του και προέτρεψε να τις αξιοποιήσουν στο μέγιστο.

Συνέχισαν οι έγκριτοι φοροτεχνικοί σύμβουλοι του Συνδέσμου, Παναγιώτης Παντελής και Ηλίας Χατζηγεωργίου. Σχολίασαν τις πρόσφατες νομοθετικές και νομολογιακές εξελίξεις επί φορολογικών ζητημάτων και απάντησαν σε κρίσιμα ερωτήματα των συναδέλφων.

Τον κύκλο των επιμορφωτικών εισηγήσεων άνοιξε η Λιλίκα Κουρή, σύμβουλος εκπαίδευσης και διοίκησης σχολείων. Με πρωτοποριακό workshop κατέδειξε τις σημαντικές και αλληλένδετες μεταξύ τους έννοιες «Διοίκηση – Πειθαρχία – Εργασία» για τον ίδιο τον εκπαιδευτικό-ιδιοκτήτη και για τον διδασκόμενο.

Ακολούθως, μίλησε ο Γιάννης Τζαβλόπουλος, σύμβουλος ανάπτυξης και CEO εταιρείας συμβούλων, δίνοντας το «στίγμα» για το που έχει φθάσει η τεχνολογία σήμερα και πως επηρεάζει τα σχολειά μας η 4η βιομηχανική επανάσταση παρέχοντας πρακτικές συμβουλές.

Το λόγο έλαβε μετά η Μαριάννα Λαγουμίδη, ψυχοπαιδαγωγός και ειδικός στη ΔΕΠΥ με εμπεριστατωμένη παρουσίαση για “την διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας και την επιρροή της στη συμπεριφορά των παιδιών”. Ακολούθησε βιωματικό workshop.

Στο διάλειμμα γεύματος οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να προμηθευτούν το διαφημιστικό υλικό και τα πιστοποιητικά τους και να απολαύσουν τον πλούσιο μπουφέ με πολλά και νόστιμα εδέσματα.

Στη συνέχεια σειρά είχαν οι Στέλλα Φλωρά και Jane Collins, εκπαιδευτικοί, human educators, οι οποίες ανέλυσαν τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης και σε ποιο βαθμό μπορεί το ΑΙ να αντικαταστήσει το ρόλο του εκπαιδευτικού.

H αυλαία έκλεισε με την ψυχολόγο και ερευνήτρια Αγνή Μαριακάκη. Με ένα συναρπαστικό και διαφωτιστικό σεμινάριο σχετικά με το πως τα ΚΞΓ πρέπει να διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους στο ευρύ κοινό, ενθουσίασε τους συναδέλφους. Επεσήμανε πως στα Κέντρα μας δεν διδάσκουμε απλά και μόνο την ξένη γλώσσα αλλά επιτελούμε ένα πιο σύνθετο εκπαιδευτικό έργο που αναπτύσει ολόπλευρα την προσωπικότητα των μαθητών μας.

Η μεγάλη πλειοψηφία των παρευρισκομένων παρέμειναν μέχρι το τέλος της ημερίδας εκφράζοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων για τη διοργάνωση καθώς και για την πολύπλευρη ενημέρωση που τους δόθηκε.

Ραντεβού σύντομα στις επόμενες συναντήσεις μας.

Για φωτογραφικό αφιέρωμα, πατήστε εδώ