Ενημέρωση από τον Πρόεδρο της ΠΟΙΚΞΓ Γ. Μιχαηλίδη
Πολλοί διάβασαν την γνωστή τροπολογία του υπουργού παιδείας και τις σχετικές ανακοινώσεις μας και άκουσαν όσα ειπώθηκαν στη Βουλή.
Φοβάμαι όμως ότι λίγοι, άτομα και φορείς, έχουν αντιληφθει τις παγίδες. Είναι πολλές.
Στον υπολογισμό του ωρομισθιου που κοινοποιω αντικαταστησετε τις 40 ώρες του πλήρους ωραρίου τις Εθνικής Συλλογικης Σύμβασης (μόνο αυτή υπάρχει) με τις 21 ώρες της τροπολογιας (πλήρες ωράριο). Θα διαπιστώσετε αμέσως ότι το ωρομισθιο διπλασιάζεται.
Αν αυτό που προβλέπεται από την εργασιακή νομοθεσία δεν θα έχει εφαρμογή σε εμάς, να το διευκρινισουν.
Η τροπολογία αναφέρει μόνο οτι πλήρες ωράριο για τους καθηγητές αποτελούν οι 21 ώρες εβδομαδιαιως. Πρέπει επίσης να διευκρινιστει ρητά, υπάρχει ακόμη χρόνος μέχρι την ψήφιση του νόμου στην ολομέλεια, αν οι επιπλέον των 21 ωρών θα αμοιβονται ως υπερεργασια ή υπερωρία.
Επίσης καλό θα είναι να ακούσουν όλοι ή να διαβάσουν την αιτιολογηση του ορισμού των αργιων από τον Υπουργό, τόσο από την οιελε όσο και τους προσκειμενους σε αυτήν βουλευτές που αναφέρθηκαν γενικώς στο ποσό καλές είναι οι διακοπές για όλους, αγνοώντας ότι για τους δημόσιους υπαλλήλους, είναι υποχρέωση του εργοδότη τους, εφόσον είναι μόνιμοι, να τους αμοιβει όταν με δική του ευθύνη αποφασίζει να μη λειτουργήσει, όπως κάνει και για το καλοκαίρι.
Για τον ιδιωτικό τομέα της μη τυπικής εκπαίδευσης το μόνο που μπορεί να ισχύει είναι ότι ορίζει για τις αργιες η εργατική νομοθεσία.
Κάνουν μία υπέρβαση που σημαίνει αυξήσεις μόνο για μία τάξη εργαζομένων παραβιαζοντας έτσι και τις μνημονιακες τους υποχρεώσεις.
Παρακαλώ ενημερώστε άμεσα όλους τους ενδιαφερομενους φορείς, ακόμη και τους τοπικούς συλλόγους φροντιστων μέσης εκπαίδευσης, τα κέντρα ξενων γλωσσων μέλη και μη μέλη, τον τοπικό τύπο, τους βουλευτές και τα κόμματα καθώς και τα γραφεία της ΕΕ.
Είναι ανάγκη αυτά να διευκρινιστουν και να λυθούν στην ολομέλεια όταν έρθει για ψήφιση.
Είναι επείγον, ειδικά προκειμένου να ξέρουμε τουλάχιστον πώς θα κάνουμε προσλήψεις και πόσα θα πληρώνουμε.
Να τονιστεί πως δεν γίνεται να νομοθετουν για εμάς χωρίς εμάς. Επίκεινται κι άλλες αλλαγές
Βουλή Νομοσχέδιο: Απαγόρευση συστέγασης ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων / ΚΞΓ