Σοβαρά ερωτηματικά εγείρει, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο Νόμου για την

«Οι προοδευτικοί και αριστεροί πολίτες και εκπαιδευτικοί δικαιούνται απαντήσεις. Όλα αυτά και άλλα πολλά θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε σε προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία που θα ζητήσει η πλειοψηφία της Βουλής αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Και εκεί δε θα χωρούν μισόλογα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της κ. Γεροβασίλη

«Το σημερινό δημοσίευμα της ΕΦ. ΣΥΝ. που αφορά τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο Νόμου της κυβέρνησης για την Παιδεία εγείρει σοβαρά ερωτηματικά.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ οφείλει άμεσα να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις.

· Ήταν θετικός ο τομέας παιδείας του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο Νόμου της κυβέρνησης όπως αναφέρει το δημοσίευμα;
· Αγνοήθηκε η θέση των εκπαιδευτικών του ΠΑΣΟΚ έτσι ώστε να ασκηθεί «βρέξει- χιονίσει» αντιπολίτευση με στόχο και τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας;

Οι προοδευτικοί και αριστεροί πολίτες και εκπαιδευτικοί δικαιούνται απαντήσεις.

Όλα αυτά και άλλα πολλά θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε σε προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία που θα ζητήσει η πλειοψηφία της Βουλής αμέσως μετά το δεκαπενταύγουστο.

Και εκεί δε θα χωρούν μισόλογα».

Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) αποκαλύπτει ότι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά Πάρης Βεντήρης άλλαξε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του υπεύθυνου ΚΤΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρη Κωνσταντόπουλου ομολογώντας παράλληλα την επιθυμία του να «ρίξει» τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος με ανακοίνωσή του εμφανιζόταν να ζητά την απόσυρση της προωθούμενης ρύθμισης του υπουργείου Παιδείας, με την οποία επανέρχεται η εποπτεία των ιδιωτικών σχολείων στο υπουργείο Παιδείας.

newsbeast.gr