Βάσεις 2013 ανακοίνωση

Ανακοινώνονται σήμερα Πέμπτη 29 Αυγούστου, οι Βάσεις 2013

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα εισαγωγής του σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας από τις 10.

Ταυτόγχρονα τα αποτελέσματα θα αποσταλούν στις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ακολούθως θα αναρτηθούν στα σχολεία ευθύνης τους.

ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ >>> .

Ημερήσια ΓΕΛ & ΕΠΑΛ ΟΜΑΔΑ Β

-Κατηγορία 90% Γενική Σειρά Κοινωνικά Κριτήρια Τρίτεκνοι Πολύτεκνοι Μουσουλμάνοι -Κατηγορία 10% Γενική Σειρά Κοινωνικά Κριτήρια Τρίτεκνοι Πολύτεκνοι Μουσουλμάνοι

Εσπερινά ΓΕΛ & ΕΠΑΛ ΟΜΑΔΑ Β Επιπλέον 1% Γενική Σειρά Κοινωνικά Κριτήρια Τρίτεκνοι Πολύτεκνοι Μουσουλμάνοι Οι υποψήφιοι από το ημερήσιο ΓΕΛ που διαγωνίσθηκαν το 2013 διεκδικούν το 69% των θέσεων στα ΤΕΙ

Ημερήσια ΕΠΑΛ ΟΜΑΔΑ Α Γενική Σειρά Κοινωνικά Κριτήρια Τρίτεκνοι Πολύτεκνοι Μουσουλμάνοι Οι υποψήφιοι από ημερήσιο ΕΠΑΛ-Α διεκδικούν το 20% των θέσεων. Οι υποψήφιοι από εσπερινό ΕΠΑΛ-Α διεκδικούν το1% των θέσεων.

Posted Image

Ο συνολικός αριθμός θέσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ανέρχεται σε 69.288, μειωμένος κατά 9% σε σχέση με το 2012. Ο αριθμός των υποψηφίων είναι 104.757.

Στις περισσότερες σχολές αναμένεται μεγάλη πτώση των βάσεων εισαγωγής λόγω των χαμηλών βαθμολογιών, που ήταν οι χειρότερες της δεκαετίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποιες σχολές του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου, αναμένεται να κάνουν "βουτιά" ακόμα και 1.000 μορίων. Μικρή μείωση θα σημειωθεί στις βάσεις εισαγωγής στα Παιδαγωγικά τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ στα τμήματα της επαρχίας δεν αναμένεται μεταβολή. Μικρή θα είναι και η πτώση στα τμήματα φιλολογίας.

Η βάση εισαγωγής στη σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ θα κυμανθεί από 21.200 έως 21.400 ενώ πέρυσι ήταν 21.699. Στην περιφέρεια, η πτώση θα φτάσει και τα 600 μόρια.

Σε δεκάδες τμήματα υψηλής και μεσαίας ζήτησης, ακόμη και σε αυτά που βρίσκονται στα αστικά κέντρα αναμένεται βουτιά των βάσεων, ενώ στις στρατιωτικές σχολές αναμένεται άνοδος, εξαιτίας της μείωσης των θέσεων εισαγωγής.

Οι φυσικομαθητικές σχολές και τμήματα μαθηματικών αναμένεται να σημειώσουν πτώση 400-500 μόρια. 500-600 μόρια λιγότερα θα χρειαστούν για εισαγωγή στις πολυτεχνικές σχολές.


Με στοιχεια απο madata.gr και Καλοδήμο Δ.