Ανανέωση Αδειών Διδασκαλίας

Υπενθυμίζουμε ότι με το Ν. 4547/2018, ΦΕΚ 102/Α/12-6-2018, 1. Οι άδειες διδασκαλίας που έχουν χορηγηθεί από τις Διευθύνσεις Δ/θμιας (δηλαδή πριν από την ψήφιση του Ν. 4093/2012), ισχύουν μέχρι τις 31.12.2019 και πρέπει να επικαιροποιηθούν με τη διαδικασία της ανανέωσης έως 30.8.2019. Για τα απαραίτητα δικαιολογητικά, πατήστε εδώ, 2. Για τις άδειες διδασκαλίας που έχουν χορηγηθεί μετά τις 12/11/2012, με αναγγελία διδασκαλίας στον ΕΟΠΠΕΠ, δεν απαιτείται περαιτέρω ενέργεια.

Σας υπενθυμίζουμε επιπλέον ότι η διαδικασία της ανανέωσης των αδειών διδασκαλίας αφορά και τους καθηγητές σας.

Σας ενημερώνουμε ότι εξυπηρετούμε ιδιοκτήτες ΚΞΓ στα γραφεία του Συνδέσμου μας, όπου ψυχίατρος και παθολόγος χορηγούν άμεσα τις αναγκαίες γνωματεύσεις.

Δηλώστε συμμετοχή

Ανανέωση Αδειών Διδασκαλίας

Α. Δικαιολογητικά υποβολής Φακέλου

Για την ανανέωση της άδειας διδασκαλίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του ν.4547/2018, οφείλετε να υποβάλλετε τα παρακάτω:

Αντίγραφο πτυχίου πανεπιστημίου της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) ή Απόφαση του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) ή του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικής Ισοτιμίας Τίτλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΑΕΙΤΤΕ). ή

Για τη διδασκαλία Ξένων Γλωσσών, στις περιπτώσεις που τα προσόντα του αναγγέλλοντος δεν συμπίπτουν με αυτά των διοριζόμενων στην δημόσια εκπαίδευση, απαιτείται υποβολή επάρκειας προσόντων διδασκαλίας ξένης γλώσσας.

Γνωμάτευση παθολόγου ή γενικού γιατρού και γνωμάτευση ψυχιάτρου, είτε του δημοσίου είτε ιδιωτών, στις οποίες θα βεβαιώνεται η υγεία του ενδιαφερόμενου για να διδάξει σε φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών και κατ’ οίκον (ν. 4210/21.11.2013 άρθρο 7).

Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή ισχύοντος διαβατηρίου.

Αντίγραφο της ήδη εκδοθείσας άδειας διδασκαλίας

Β. Τρόπος υποβολής Φακέλου

Η Αίτηση Ανανέωσης υποβάλλεται πλήρως συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέσω της εφαρμογής eΕπικοινωνία. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο Διαδίκτυο, τα ανωτέρω υποβάλλονται σε έντυπη μορφή, σε κλειστό φάκελο, ταχυδρομικώς ή και αυτοπροσώπως, στο Πρωτόκολλο, στη διεύθυνση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.:

Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Τμήμα Εκπαιδευτικού Πλαισίου

Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41

14234 Νέα Ιωνία

αναγράφοντας στο εξωτερικό μέρος του φακέλου «Ανανέωση άδειας διδασκαλίας σε ιδιωτικά φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών και κατ’ οίκον»

Διευκρινήσεις / πληροφορίες: Βασίλης Παπαδημητρίου, Υποδιευθυντής Συνδέσμου (τηλ: 210-3830752, fax: 211-7600080-2, email: [email protected]