Από σήμερα μπορείτε να συμβουλεύεστε τα αποτελέσματα εξετάσεων DELF-DALF μέσω της ιστοσελίδας του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος http://www.ifg.gr/fr/ και Θεσσαλονίκης https://www.ift.gr/fr/ : (ιδέ αντίστοιχες ιστοσελίδες).

Όπως σας είχαμε ενημερώσει από την ημέρα που κάνατε την εγγραφή σας (κανονισμός εξετάσεων), τα αποτελέσματα αναρτώνται βάσει κωδικού υποψηφίου και επωνύμου ή μέσω κέντρου εγγραφής.

Ο κάθε υποψήφιος πληκτρολογεί τον 12ψήφιο κωδικό του καθώς και το επίθετό του. Τα κέντρα γλωσσών/σχολεία,
πληκτρολογούν τον κωδικό τους καθώς και τον κωδικό πρόσβασης.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι ο δωδεκαψήφιος κωδικός αναγράφεται:
I. Στην ατομική πρόσκληση του υποψηφίου.
II. Σε προηγούμενα διπλώματα που ενδεχομένως έχει παραλάβει ο υποψήφιος.
III. Για τους ελεύθερους υποψήφιους και σε περίπτωση απώλειας της ατομικής πρόσκλησης αν ο υποψήφιος παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε εξετάσεις και δεν είναι κάτοχος παλαιοτέρων διπλωμάτων, τότε μπορεί να ανακτήσει τον κωδικό του μέσω της ιστοσελίδας μας www.ifg.gr.

Στην κεντρική σελίδα του IFG θα πάτε «ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ», θα μπείτε με τους κωδικούς σας (όνομα χρήστη – κωδικό πρόσβασης) όπως και στις εγγραφές, και θα πάτε στο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ. Εκεί αναφέρεται ο κωδικός του υποψηφίου.

IV. Ο κωδικός υποψηφίου σας έχει ήδη σταλεί με ηλεκτρονικό μήνυμα κατά την ολοκλήρωση της
εγγραφής.

Αίτημα επίδειξης γραπτού για τις εξετάσεις DELF – DALF γίνεται αποδεκτό εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις του κανονισμού και αποσταλεί ηλεκτρονικά ([email protected]) το αργότερον έως την 24η Ιανουαρίου 2022.

Τα ποσοστά επιτυχίας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος (Υπηρεσία εξετάσεων). Τα αποτελέσματα του πανεπιστημίου της Σορβόννης αναμένονται προσεχώς από το εν λόγω πανεπιστήμιο. Για τις εξετάσεις αυτές δεν γίνονται αποδεκτές αιτήσεις
αναθεώρησης και κατά συνέπεια δεν απαντούμε σε τυχόν επιστολές.

Μπορείτε επίσης, μαζί με τ’ αποτελέσματα (accès candidat), να εκτυπώνετε και την απόδειξη πληρωμής εξετάστρων.

Για την αποστολή των διπλωμάτων ισχύει ο κανονισμός και το σύστημα αποστολής το οποίο υιοθετήθηκε από το 2018 και ισχύει για όλους τους υποψηφίους-σχολεία-κέντρα ξένων γλωσσών.

Σας ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους τους υποψηφίους οι οποίοι συμμετείχαν στις εξετάσεις.