Η διαδικασία εγγραφής στις εξετάσεις, που διοργανώνονται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και απλουστευμένη.

Οι εγγραφές στις εξετάσεις γίνονται μόνον ηλεκτρονικά, στην παρακάτω διεύθυνση : https://eservices.ifg.gr (ασφαλής πλατφόρμα στα ελληνικά και στα γαλλικά).

Μόλις ολοκληρώσετε την υποβολή υποψηφιότητας σε δίπλωμα(τα), επιλέγετε «Πληρωμή συμμετοχών» και έχετε δύο επιλογές (Τρόπος πληρωμής) :

  1. Πληρωμή απευθείας με τραπεζική κάρτα (πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα) :
  2. Η εγγραφή σας με αυτό τον τρόπο επικυρώνεται αυτόματα.
  3. 2. Πληρωμή μέσω Τραπέζης : αν επιλέξετε αυτόν τον τρόπο, τότε δημιουργείτε την «Ταυτότητα πληρωμής» με το ποσό των εξέταστρων, την οποία οφείλετε υποχρεωτικά να χρησιμοποιήσετε πραγματοποιώντας τις πληρωμές σας. Μπορείτε είτε να την εκτυπώσετε και να πληρώσετε επί τόπου
    στην Τράπεζά σας, στα ταμεία, αν αυτή ανήκει στο δίκτυο συνεργαζόμενων Τραπεζών*, (σε αυτή την περίπτωση η συναλλαγή γίνεται μέσω DIAS CREDIT TRANSFER όπου απαιτείται IBAN Τραπεζικού σας λογαριασμού), είτε μέσω internet banking**, phone banking, σύμφωνα με τους
    όρους της εκάστοτε Τράπεζας, συμπληρώνοντας την ταυτότητα πληρωμής.
  4. **Για πληρωμή μέσω Internet banking θα πάτε στις «Πληρωμές» και θα επιλέξετε είτε «Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος» για τους υποψήφιους Αθηνών – Επαρχίας (εκτός Κέντρων Βόρειας Ελλάδος) είτε
  5. «Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης» (μόνο για τους υποψήφιους Θεσσαλονίκης – Βόρειας Ελλάδος). Θα συμπληρώσετε την ταυτότητα πληρωμής.
  6. Προσοχή : Δεν θα χρειαστείτε σε καμία περίπτωση αριθμό Τραπεζικού λογαριασμού του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος ή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.
  7. Μετά την πλήρη επεξεργασία του αρχείου σας και της πληρωμής σας, θα λάβετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και την επιβεβαίωση της εγγραφής σας.
    Προκειμένου να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια που ενδέχεται να χρειαστείτε για την διαδικασία εγγραφής, μπορείτε να απευθύνεστε στο εξειδικευμένο προσωπικό του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος το οποίο και είναι πρόθυμο να απαντάει στις ερωτήσεις σας:
  8. - μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης : [email protected] (για την Αθήνα) και [email protected]
    (για την Θεσσαλονίκη)
    - μέσω τηλεφώνου στις τηλεφωνικές γραμμές της Υπηρεσίας Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων :
    210.33.98.678 (για την Αθήνα) και 2310.82.12.31 (για την Θεσσαλονίκη).

Οι κανονισμοί εδώ

Η επιστολή αυτή απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν παρακαθίσει σε εξετάσεις του Γαλλικού Υπουργείου Παιδείας ή του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και είτε συνεχίζουν την προετοιμασία τους για την εξεταστική περίοδο του προσεχούς Μαΐου είτε θα συνεχίσουν στο μέλλον, καθώς και στους νέους υποψηφίους.

Σκοπό έχει να υπενθυμίσει τόσο τη διαδικασία όσο και τα παρεχόμενα μέσω της Γαλλικής Πρεσβείας – Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος διπλώματα. Οι παρακάτω σύνδεσμοι σας βοηθούν για να προχωρήσετε σε ενδεχόμενη εγγραφή σας:

Οι εγγραφές διαρκούν από 10 έως 28 Φεβρουαρίου 2022. Δεν θα υπάρξει δυνατότητα εγγραφής μετά την 28η Φεβρουαρίου 2022. Παρακαλούμε όπως συμβουλεύεστε τους καθηγητές σας πριν την ολοκλήρωση της εγγραφής σας προς αποφυγή λαθών  εφιστούμε δε την προσοχή σας όταν εγγράφεστε στο επίπεδο Β2, ώστε να μην συγχέετε το δίπλωμα του Πανεπιστημίου της Σορβόννης με το δίπλωμα του Γαλλικού Υπουργείου Παιδείας DELF B2,
το οποίο έχει δύο εκδοχές: άνω και κάτω των 18 ετών. Σε περίπτωση λάθους, μετά το πέρας των εγγραφών δεν μεταφέρεται το δίπλωμα (B2, C1, C2) του ενός φορέα στον άλλον.

Σε κάθε περίπτωση και για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο : [email protected] .

Για όσους ετοιμάζονται για σπουδές σε γαλλόφωνες χώρες και όχι μόνο, να τονίσουμε ότι τα μόνα επίσημα διπλώματα που γίνονται αποδεκτά είναι αυτά τα οποία εκπροσωπεί η Υπηρεσίας μας.

Από αυτήν την εξεταστική περίοδο θα υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης μέσω Viber !

Έτσι, όσοι έχουν συμπληρώσει σωστά τον προσωπικό τους αριθμό κινητού τηλεφώνου θα αποστολή διπλωμάτων ή άλλων χρήσιμων πληροφοριών. Η παροχή αυτή είναι δωρεάν, προσφορά του Γαλλικού Ινστιτούτου για πληρέστερη προσωπική ενημέρωσή σας. Η

επικοινωνία ΔΕΝ θα είναι αμφίδρομη. Για ό,τι χρειαστείτε απευθύνεστε πάντοτε και μόνο στο [email protected]. Παρακαλείσθε όπως μη χρησιμοποιείτε άλλο μέσο επικοινωνίας.

Συνημμένα θα βρείτε τα αρχεία των συνδέσμων σε μορφή PDF.

Όσοι είστε ήδη κάτοχοι διπλώματος επιπέδου C2 να γνωρίζετε ότι οι επίσημες μεταφράσεις για αποστολή αιτημάτων σπουδών διεκπεραιώνονται επίσης από εμάς.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις σχολικές, ακαδημαϊκές και λοιπές δραστηριότητές σας.