“Ερήμην μας επιχειρεί να νομοθετήσει καταστροφικές για την ιδιωτική εκπαίδευση στη χώρα μας διατάξεις”

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων, με σημερινή ανακοίνωση, καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να αποσύρει τις διατάξεις που αφορούν την ιδιωτική εκπαίδευση, να δώσει άνεση χρόνου για να συζητηθούν με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τα θέματα της, που θίγονται με το άρθρο 6 του πολυνομοσχεδίου και

να τύχει διαβούλευσης διορθωθεί , όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «η καταστροφική ΥΑ του κ. Κουράκη (1.4.2015), με την οποία στραγγαλίζονται τα ιδιωτικά σχολεία προς ζημία των μαθητών τους, των γονιών τους καθώς και πρωτίστως, των ίδιων των εργαζομένων σε αυτά».

Ο Σύνδεσμος διατυπώνει την άποψη πως «ο υπουργός Παιδείας κ. Μπαλτάς, δεν έχει ενημερωθεί για τις πραγματικές επιπτώσεις των διατάξεων «τελικής λύσης» που του έχουν προταθεί για τα ιδιωτικά σχολεία» και σημειώνει: «Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι και διαθέσιμοι, όποτε εκείνος θελήσει, να τον ενημερώσουμε».


Επίσης ο Σύνδεσμος υπογραμμίζει πως ο Αν υπουργός Παιδείας Τ. Κουράκης «παρά τα επανειλημμένα μας αιτήματα όχι μόνο αποφεύγει μέχρι σήμερα να συναντηθεί μαζί μας αλλά επιπλέον και ερήμην μας επιχειρεί να νομοθετήσει καταστροφικές για την ιδιωτική εκπαίδευση στη χώρα μας διατάξεις; Διατάξεις που, ας σημειωθεί και αντισυνταγματικές είναι και έρχονται σε αντίθεση με τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης;»

Ο ΣΙΕΙΕ δηλώνει πως τα ιδιωτικά σχολεία δεν έχουν ούτε συμπολιτευθεί, ούτε αντιπολιτευτεί καμιά κυβέρνηση στο παρελθόν και συνεργάστηκαν εποικοδομητικά με όλες τις πολιτικές ηγεσίες του Παιδείας . Το ίδιο, σημειώνει, ισχύει και για τη σημερινή πολιτική ηγεσία και για τον υπουργό Παιδείας, με τον οποίο τα ιδιωτικά σχολεία επιθυμούν αντίστοιχη εποικοδομητική συνεργασία.