Αρ. Πρωτ: 38701/5Σ/2021

Αθήνα, 31 Μαϊου 2021

Προς: κ. Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

κα Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Άμεση επαναλειτουργία Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Αξιότιμε/η Υπουργέ,

Θεωρούμε απαράδεκτο τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών να είναι ακόμα κλειστά, χωρίς καμιά ενημέρωση μας ως προς το άνοιγμα με όλους τους μαθητές. Δημιουργείται τεράστιο ζήτημα εκπαιδευτικό, οικονομικό και κοινωνικό εφόσον έχουν ανοίξει τα σχολεία και οι δραστηριότητες των παιδιών, και επανειλημμένως σας έχουμε τονίσει ότι τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα και μέτρα υγιεινής κατά Covid-19.

Μετά από επτά μήνες κλειστοί, βρισκόμαστε στο τέλος της χειμερινής περιόδου. Οπωσδήποτε επιβάλλεται να δούμε τους εναπομείναντες μικρούς μας μαθητές δια ζώσης και να οργανώσουμε τα θερινά εντατικά μαθήματα μας, έστω αυτά που απέμειναν, για να μπορέσουμε να έχουμε μαθητές από Σεπτέμβρη. Δυστυχώς, η φυγή των μαθητών μαςπρος τα μαύρα ιδιαίτερα λαμβάνει επικές διαστάσεις.

Αποκλείοντας τους μικρότερους μαθητές μας και τους μαθητές που δεν προετοιμάζονται για θερινές εξετάσεις γλωσσομάθειας, οδηγείτε σε κλείσιμο τα ΚΞΓ. Ζητούμε άμεσα να απαντηθεί το αίτημα χιλιάδων ιδιοκτητών για άμεσο άνοιγμα των Kέντρων Ξένων Γλωσσών με όλους τους μαθητές μας.

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο