Αθήνα, 16 Ιουλίου 2021

Προς: Συναδέλφους Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Την Τετάρτη 30 Ιουνίου στο ΕΕΑ, ο Πρόεδρος κ. Γ. Ζηκόπουλος, συνεχίζοντας τις διαμαρτυρίες και τις ενέργειες του για τα μαύρα ιδιαίτερα μαθήματα που πλήττουν τα νόμιμα ΚΞΓ, επανήλθε με παρέμβαση στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, κο Ν. Παπαθανάση. Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο.

Θέμα 1ονIEC – International Examination Centre

Θέμα 2ονΠλατφόρμα Ηλεκτρονικών Βιβλίων

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπ. Οικονομικών (πατήστε εδώ) η υποχρέωση για διαβίβαση παραστατικών στην πλατφόρμα myData της ΑΑΔΕ παρατείνεται, λόγω πανδημίας. Για επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία με τζίρο κάτω των €100.000 (όπως η πλειοψηφία των ΚΞΓ) η υποχρέωση διαβίβασης ξεκινά από την 1η Νοέμβρη 2021.

Προγραμματίζουμε ειδικό σεμινάριο σε συνεργασία με τους φοροτεχνικούς μας, κ.κ. Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου επί του θέματος. Θα ενημερώσουμε έγκαιρα για την ημερομηνία διεξαγωγής.

Θέμα 3ονΑνανεώσεις / αναγγελίες αδειών διδασκαλίας

Δεν απαιτείται καμία διαδικασία περαιτέρω για την άδεια διδασκαλίας σας που έχετε ήδη ανανεώσει από το 2019. Αναμένουμε σχετικά νέα Υπουργική Απόφαση από το Υπουργείο Παιδείας. Για περισσότερα, (πατήστε εδώ)

Θέμα 4ον:Παράταση Επικαιροποίησης Αδειών ΚΞΓ, έως 30 Νοεμβρίου 2021

Υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία υποβολής κατάθεσης αίτησης και δικαιολογητικών για την επικαιροποίηση των αδειών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, ειδικά για το έτος 2021, έχει παραταθεί μέχρι 30 Νοεμβρίου 2021.

Σημείωση 1: Για να γνωρίζετε αν έχει παρέλθει η διετία, λαμβάνετε υπόψη την ημερομηνία που αναφέρεται στη 2η σελίδα της πιο πρόσφατης απόφασης επικαιροποίησης. Η ημερομηνία λήξης της επικαιροποίησης αναγράφεται ρητώς, με έντονη γραφή και υπογράμμιση, ως ακολούθως: «επικαιροποιείται από τον ΕΟΠΠΕΠ για περίοδο δύο ετών, ήτοι έως 31/5/2021».

Σημείωση 2: Αναφορικά με τις ασφαλιστικές ενημερότητες ΙΚΑ και ΟΑΕΕ (ΕΦΚΑ), σας ενημερώνουμε ότι πλέον εκδίδεται μια (1) ενημερότητα, κοινή για όλα τα ταμεία (τ.ΙΚΑ σαν εργοδότης και τ.ΟΑΕΕ σαν επαγγελματίας). Η ενημερότητα μπορεί να εκδοθεί είτε με χρήση των κωδικών taxis είτε με χρήση των κωδικών ΙΚΑ. Σε κάθε περίπτωση, ο ενδιαφερόμενος μπαίνει στην ίδια εφαρμογή, δηλαδή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ.

Θέμα 5ον: Tax Advisory Office, Φορολογικά – Λογιστικά

1) Προθεσμία υποβολής δήλωσης νομικών / φυσικών προσώπων και δόσεις φόρου εισοδήματος (πατήστε εδώ)

2) Επιστρεπτέες προκαταβολές: Παράταση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών έως 30/9/2021 –Υποβολή ενστάσεων – Εννιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας

Προσοχή: Δημοσιεύθηκαν οι σχετικές ΚΥΑ. Για περισσότερες λεπτομέρειες (πατήστε εδώ)

3) Οφειλές προς την εφορία που ήταν σε αναστολή πληρωμής έως τις 30/4/2021 – παράταση έως 31/12/2021 (πατήστε εδώ)

4) Ρύθμιση 120 δόσεων για βεβαιωμένες οφειλές από δάνεια (πατήστε εδώ)

5) Υποβολή ετήσιας κανονικής άδειας στο Π/Σ

Με την υπ’ αριθμ. 8460/Δ1.2667/24.2.2021 απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε11 (γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας) στο Π.Σ. Εργάνη παρατείνεται έως 31.7.2021.

6) Φορολογικές Υποχρεώσεις Ιουλίου 2021 (πατήστε εδώ)

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠρόεδροςΗ Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος ΖηκόπουλοςΈφη Θεοχάρη