( Ο κορυφαίος γάλλος οικονομολόγος Ελί Κοέν )

Γαλλικό Ινστιτούτο: «Μήπως πρέπει να τα σκεφτούμε όλα από την αρχή;»

Σειρά εκδηλώσεων για τη διακυβέρνηση εν μέσω κρίσης

Μποζανίνου Τάνια

«Διακυβέρνηση, ανάπτυξη, ανταλλαγή: Μήπως πρέπει να τα σκεφτούμε όλα από την αρχή;» ονομάζεται ο κύκλος διαλέξεων και συζητήσεων που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, με τη διάλεξη του Ελί Κοέν, κορυφαίου οικονομολόγου από το Παρίσι, και ολοκληρώνονται στις 7 Δεκεμβρίου.

«Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν ως στόχο να συμβάλλουν στη δημόσια συζήτηση για όλα τα ζητήματα της διακυβέρνησης», δήλωσε τη Δευτέρα ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Αθήνα Ζαν Λου Κυν-Ντελφόρζ, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα σε έλληνες δημοσιογράφους.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

29 Οκτωβρίου, 7.30 μμ:

«Ευρώ: μια κρίση της διακυβέρνησης», διάλεξη του Ελί Κοέν, οικονομολόγου, διευθυντή του CNRS και συγγραφέα των βιβλίων «Nouvel Age du Capitalisme» (Η νέα εποχή του καπιταλισμού) και «Penser la crise» (Ας σκεφτούμε την κρίση).

8 Νοεμβρίου, 7.30 μμ:

«Διαδίκτυο, δημοκρατία και δημόσιος χώρος», στρογγυλή τράπεζα με τη συμμετοχή γάλλων και ελλήνων καθηγητών.

13 Νοεμβρίου, 7.30 μμ:

«Ευρωπαϊκή διακυβέρνηση: από την οικονομία στην πολιτική», στρογγυλή τράπεζα με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του Ρενό Ντεούς, διευθυντή του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών της Sciences Po (Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού).

19 Νοεμβρίου, 7.30 μμ:

«Ανακαλύπτοντας εκ νέου ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης στην Ευρώπη»: διάλεξη του Ματιέ Πιγκάς, διευθυντή της τράπεζας Lazard και συμβούλου της ελληνικής κυβέρνησης.

22 Νοεμβρίου, 6 μμ:

«Πολιτιστική πολιτική και κρίση», στρογγυλή τράπεζα με τη συμμετοχή γάλλων και ελλήνων ειδικών.

29 Νοεμβρίου, 7 μμ:

«Η διακυβέρνηση του μετανάστευσης», στρογγυλή τράπεζα με τη συμμετοχή γάλλων ειδικών

7 Δεκεμβρίου, 7.30 μμ:

«Διακυβέρνηση και πολιτική ευρωπαϊκή ένταξη», στρογγυλή τράπεζα λήξης

Οι διαλέξεις και οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 31). Η είσοδος είναι ελεύθερη και προσφέρεται ταυτόχρονη μετάφραση. Το Γαλλικό Ινστιτούτο τις διοργανώνει σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε, τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή και ελληνικά think tanks όπως το ΕΛΙΑΜΕΠ και το ΚΕΠΠ.

Αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα του κύκλου εδώ.


.tovima.gr