Πάνω από 600 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου παρακολούθησαν την πρώτη μαγνητοσκοπημένη και υποτιτλισμένη στα ελληνικά, παράσταση του Μισάνθρωπου του Μολιέρου τον περασμένο Δεκέμβριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Μετά την επιτυχία του πρώτου εγχειρήματος, το Τμήμα εκπαιδευτικής Συνεργασίας και το Τμήμα Μορφωτικής Δράσης του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος σας προσκαλούν να συνεχίσετε την εξερεύνηση των μεγαλύτερων κλασικών έργων του θεάτρου, σαν να βρισκόσασταν στην Comédie-Française!

24, 26 & 29*.01.2018 (09.30-13.00)

* σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης

Διάρκεια: 185' (προβλέπεται διάλειμμα)

5, 7 & 9*.03.2018 (09.30-12.00)

* σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης

Διάρκεια: 120' (προβλέπεται διάλειμμα)

Auditorium Theo Angelopoulos


Η Comédie-Française έρχεται στον Κινηματογράφο!

Για πρώτη χρονιά για το ελληνικό κοινό, η Comédie-Française βρίσκεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος μέσω του κινηματογράφου για να προσφέρει το κλασικό της ρεπερτόριο (σε μαγνητοσκόπηση, με ελληνικούς υπότιτλους).

Καθηγητές γαλλικής και όχι μόνο, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε με τους μαθητές σας αναμεταδόσεις των μεγαλύτερων κλασικών έργων του θεάτρου, σαν να βρισκόσασταν στην Comédie-Française!

Για να προετοιμάσετε τους μαθητές σας στην τάξη, παιδαγωγικό υλικό βρίσκεται στη διάθεσή σας: ανάλυση της παράστασης και βασικών στιγμιότυπων, της μαγνητοσκόπησης και του διαλόγου μεταξύ σκηνοθετών, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.

Περίληψη των έργων: www.ifa.gr

Μειωμένο εισιτήριο για μαθητές: 4 ευρώ

Εγγραφές: [email protected]